VIDEO: Vizita președintelui Germaniei la Sibiu - Fodor, înaintea dejunului: „Sibiul a fost și va rămâne legat de Germania” 

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, s-a aflat, joi, la Sibiu. Acesta, alături de președintele României, Klaus Iohannis, a participat la un dejun oficial oferit de primarul Astrid Fodor la Hotelul Împăratul Romanilor. Înainte de dejun, aceștia au făcut declarații. 

VIDEO: Vizita președintelui Germaniei la Sibiu - Fodor, înaintea dejunului: „Sibiul a fost și va rămâne legat de Germania” 

Astrid Fodor a luat cuvânt, vorbind despre legătura strânsă care există între cele două țări, dar și între Sibiu și Germania. „Spuneați atunci (n.red.: în 2015) că Sibiul este o punte între România și Germania, iată că afirmația dumneavoastră continuă să fie adevărată. Sibiul a fost și va rămâne legat de Germania prin istoria mai îndepărtată, dar și prin prezent, fiind un oraș multietnic, multicultural și pluriconfesional, care știe să prețuiască și să practice diversitatea în unitate. De altfel, am ținut ca în sală să fie prezenți reprezentanți din toate etniile, din toate cultele, firmele românești, solide și de tradiție, cât și puternicul mediu economic german, cât și reprezentanți ai mediului politic, ai autorităților și instituțiilor publice locale și mediul academic, al educației și al culturii. În calitate de primar al Sibiului, mă bucur că puteți cunoaște o mică parte din acest oraș, care s-a trezit la viață și s-a dezvoltat în semnificativ ultimii 20 de ani. Astăzi, Sibiul este un oraș european modern, un oraș care, cu pași hotărâți și proiecte adaptate specificului orașului, devine mai prietenos cu mediul, prin încurajarea mobilității curate și a eficienței energetice. Sibiul este o locație culturală de excepție, cu instiuții de nivel european. Sibiul are un mediul universitar stimulant, în care și învățământul militar este bine reprezentant, orașul nostru fiind și gazda comandamentului NATO. (…) Excelența voastră, domnule președinte Iohannis, vă mulțumesc că și de această dată sunteți alături de Sibiu”, a spus primarul Sibiului, Astrid Fodor. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit înaintea dejunului despre dezvoltarea României din ultimii ani, dar și despre orașul Sibiu, care a continuat să evolueze. „Ați mai vizitat România de-a lungul anilor și cred că aveți deja o imagine a transformărilor care s-au petrecut în anii de când ne cunoaștem. Ca fost primar al acestui frumos oraș, urmăresc cu mult interes evoluțiile de la Sibiu care sunt, într-adevăr, doamna primar, spectaculoase. Sibiul a fost și rămâne un model pentru conviețuirea diferitelor etnii în armonie. (…) Calitatea investițiilor germane este foarte apreciată în România și sper că aceste investiții vor continua să se extindă nu numai aici, ci în întreaga țară”, a spus președintele României, Klaus Iohannis. 

VIDEO: Vizita președintelui Germaniei la Sibiu - Fodor, înaintea dejunului: „Sibiul a fost și va rămâne legat de Germania” 

Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a spus că România s-a schimbat în bine în ultimii 20 de ani. „Călătoresc în România de peste 20 de ani, iar această vizită ne oferă prilejul ca și în afara României să arătăm cât de mult s-a schimbat această țară în ultimii 20 de ani. În bine, desigur!”, a spus președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică