elevi și profesori veniți la școală la sibiu să îl vadă pe președintele germaniei – iohannis: „și greva are avantajele ei”

Mai mulți elevi, dar și profesori din Sibiu, au venit la școală doar pentru vizita președinților Klaus Iohannis și Frank-Walter Steinmeier, asta deși toate școlile sunt închise din cauza grevei generale. Președintele României a glumit cu tinerii, spunându-le că „și greva are avantajele ei”. 

Președintele României, Klaus Iohannis, alături de președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier, au fost, joi, la Colegiul Național Samuel von Brukenthal din Sibiu, colegiu unde Klaus Iohannis a fost profesor de fizică până în anul 2000, când a fost ales primar al Sibiului, scrie Mediafax.

Cei doi președinți au fost întâmpinați de cadre didactice și de elevi în curtea Colegiului, chiar dacă în afara vizitei nu se țin ore, din cauza grevei generale.

Mai mult, președintele Klaus Iohannis a și glumit cu elevii, spunând „Vedeți? Până și greva are avantajele ei”, referindu-se la faptul că programul lor este lejer și au putut să apară în poză cu doi președinți.

elevi și profesori veniți la școală la sibiu să îl vadă pe președintele germaniei – iohannis: „și greva are avantajele ei”

Cei doi șefi de stat s-au întâlnit și cu elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, unde prima doamnă, Carmen Iohannis, predă limba engleză. Carmen Iohannis nu participă la greva colegilor săi, ea desfășurând orele online.

Întrebată de jurnaliști dacă în liceul unde predă nu este grevă, Carmen Iohannis a spus că nu face politică. „Noi nu suntem în liceu. Noi suntem să întâmpinăm președinții și să ne bucurăm de prezența lor. Eu sunt cu elevii. Eu nu am venit aici pentru politică. Am venit împreună cu clasa mea să îi întâmpinăm pe președinți. Atâta facem”, a spus Carmen Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu