Un nou complex de blocuri în Sibiu - Aproape 300 de apartamente și peste 450 locuri de parcare în locul parcului auto Transcar
Sursa: Google Maps

Un nou complex de blocuri va fi ridicat în Sibiu, în locul parcului auto Transcar din cartierul Țiglari. Se vor construi aproape 300 de apartamente, peste 450 de locuri de parcare și vor fi amenajate spații verzi. Consilierii locali vor vota, în următoarea ședință, un proiect de hotărâre pentru modificarea destinației zonei. 

Consilierii locali vor vota, în ședința ordinară din luna mai, un proiect de hotărâre „privind aprobarea documentației de urbanism PUZ – schimbare funcțională din UTR Tr – Zonă de circulație rutieră și amenajări aferente în zonă mixtă”. Modificarea destinației terenului, situat în municipiul Sibiu, pe strada Tractorului nr. 14, este necesară în vederea construirii unui complex de blocuri. Terenul la care se face referire se află în proprietatea afaceristului sibian Ilie Carabulea, în prezent aici aflându-se parcul auto Transcar. 

Peste 300 de apartamente

Potrivit documentației, pe locul parcului auto Transcar vor fi construite blocuri, cu un regim de înălțime S+P+3E+R. Înălțimea maximă admisă a clădirilor, măsurată la cornișa superioară sau la aticul ultimului nivel neretras, în punctul cel mai înalt, nu va depășit 16 metri. Clădirile se vor retrage cu minim 3 metri față de aliniamentul străzii Mozaicului, cu minim 3,5 metri față de aliniamentul străzii propuse în prelungirea străzii Cuprului și cu minim 4 metri față de aliniamentul străzii Tractorului. În total, vor fi construite 285 de apartamente. 

Un nou complex de blocuri în Sibiu - Aproape 300 de apartamente și peste 450 locuri de parcare în locul parcului auto Transcar

Vor exista inclusiv spații verzi în zonă. „Se vor asigura spații libere de folosință comună în proporție minimă de 10% din suprafața construită desfășurată a locuințelor la nivel de parcelă, dar nu mai puțin decât 5% din suprafața construită desfășurată totală la nivel de parcelă. Spațiile libere de folosință comună nu pot include în acest sens grădinile de folosință privată aferente apartamentelor, accesele carosabile, parcajele la sol sau platformele de depozitare a deșeurilor. Eliminarea vegetației înalte mature este interzisă, cu excepția în care aceasta reprezintă un pericol iminent pentru siguranța persoanelor sau bunurilor sau în care împiedică realizarea construcției”, se arată în raportul de specialitate privind aprobarea documentației de urbanism. 

În ceea ce privește locurile de parcare, potrivit planșei atașate la documentație, vor exista 461 de locuri, dintre care 297 vor fi amenajate în parcarea de la subsol și 164 de locuri la sol. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică