Teodor Birț cere Primăriei Sibiu să dea mai mulți bani pentru cluburile de copii și juniori - ”Acestea trăiesc doar din banii părinților”

Președintele echipei Inter Sibiu, Teodor Birț a fost recent invitat la „Ora de Sport”, un nou produs online lansat de Ora de Sibiu.

Ora de Sibiu, cel mai apreciat ziar online de informații locale din Sibiu, prezintă un nou produs online, Ora de Sport. Cu un studio propriu și o echipă dedicată, Ora de Sibiu oferă astfel informații exclusive și interviuri incitante cu personalități marcante din lumea sportului.

În prima emisiune, redactorul șef Dragoș Popescu l-a avut ca invitat pe Teodor Birț, președintele echipei Inter Sibiu. În cadrul interviului pentru Ora de Sport, Teodor Birț a vorbit și despre finanțarea acordată de Primăria Sibiu, în cadrul Agendei Sportive 2023.

Teodor Birț crede că banii trebuie diferențiați, în funcție de obiectivele echipei care solicită finanțare de la Primăria Municipiului Sibiu. ”Faptul că există finanțare pe Agenda Sportivă a Primăriei Sibiu este un lucru extraordinar de bun. Categoric, când se face o analiză financiară, ar trebui să se plece de la un echilibru. Prima condiție este ca toate cluburile să vină să depună proiecte. Dacă sunt cluburi care nu au depus proiecte, este doar vina dânșilor. Mai departe, plecând de la o bază de la care să se poată negocia acordarea unor sume, trebuie luată în calcul performanța, pentru că o anumită finanțare trebuie să există la o echipă care își propune un obiectiv, în speță promovarea și o altă sumă la cei care doar vor să se mențină” a spus conducătorul de la Inter Sibiu.

”Cluburile de copii  trăiesc pe banii părinților, este o anomalie”

Teodor Birț consideră că sume mai mari din Agenda Sportivă a Primăriei Sibiu trebuiau direcționate către cluburile de copii și juniori, care trăiesc doar din banii părinților.

”Din ce am văzut, nu am fost implicat la această comisie care împarte banii pe Agenda Sportivă, cred că trebuia mai multă atenție pentru cluburile de copii și juniori. Toată lumea vorbește, dar nu mi se pare normal ca aceste cluburi să trăiască din banii părinților. Cred că acolo trebuiau poate concentrați mai mulți bani, pentru că copiii sunt cei care vin din spate. Copiii trebuie să fie educați, trebuie să se bucure de condiții bune, ca să poată să lase tableta, televizorul sau alte tentații și să vină pe stadionul de fotbal. Sportul de performanță înseamnă sacrificii, acestea trebuie făcute în timp, cu răbdare și susținute financiare. UAT-ul poate susține financiar acest lucru, bani mai mulți trebuiau trimiși către aceste școli de fotbal, ca să avem antrenori pregătiți, să avem echipament pentru copii, să nu mai trebuiască părinții să plătească deplasările, iar copiii să fie aduși la meciuri. Ar fi putut fi găsite direcții mai bune și mai sănătoase de a dirija bani mai mulți către aceste cluburi de copii și juniori. Știu cum se lucrează la ele, știu că se chinuie, știu eforturile pe care le fac părinții, acestea mi se par niște anomalii care ar trebui luate în calcul de către domnii consilieri, atunci când împart acești bani” a mai spus Teodor Birț.

Finanțările pentru proiectele de pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu este de 11.998.253,50 lei. Astfel, 74 de proiecte sportive au fost considerate eligibile, mai exact au întrunit punctajul minim necesar de 60 de puncte. 

video
play-sharp-fill

 

 

 

Ultima oră