sibiul, capitala fotbalului românesc - miercuri se joacă finala cupei între u cluj și sepsi

Stadionul Municipal din Sibiu găzduiește miercuri, 24 mai, de la ora 20.30, finala Cupei României, ediția 2022-2023, Sepsi Sf. Gheorghe – U Cluj.

Marți, cele două adversare din finală au efectuat antrenamentul oficial pe noua arenă din Sibiu. Cei doi tehnicieni, Cristiano Bergodi și Ioan Ovidiu Sabău, s-au fotografiat alături de trofeul Cupei României Betano și și-au amintit când au fost adversari pe teren, în 1993, într-un joc Brescia – Lazio.

Covăsnenii au ocazia miercuri de a păstra Cupa, cucerită în premieră în 2022, atunci când treceau în finală cu 2-1 de FC Voluntari. ”Alb-roșiii” au mai jucat o dată în ultimul act din competiția K.O., în 2020, cedând cu 0-1 contra lui FCSB.

Și ”U” are în vitrină un trofeu al Cupei, adjudecat în 1965. Clujenii au mai evoluat în alte patru finale, toate pierdute. În sferturile de finală ale actualei ediții, echipa lui Sabău a eliminat pe FC Hermannstadt, chiar la Sibiu, unde a câștigat cu 2-1, după ce era condusă la pauză. U Cluj a fost singura echipă care, în acest sezon, a învins pe FC Hermannstadt de 4 ori în tot atâtea jocuri!  Clujenii au terminat play-out-ul pe 10, reușind să devanseze pe FC Hermannstadt în ultima etapă, în joc direct, în care au beneficiat de un penalty inventat, chiar în ultimul minut de prelungiri.

Sepsi, echipa lui Cristiano Bergodi este pe locul 6 în play-off, cu 26 de puncte.  O singură victorie are Sepsi în ultimele șapte jocuri,  3-0, acasă cu CFR Cluj, în semifinalele Cupei.

Sepsi a învins-o pe ”U” la limită în ambele dueluri direct din aceast campionat, 1-0, la Cluj, respectiv 2-1, la Sfântu Gheorghe.

Bergodi: ”Nu ne așteptam ca U Cluj să ajungă în finală”

În conferința de presă susținută la Sibiu, tehnicianul celor de la Sepsi, Cristiano Bergodi s-a arătat surprins de ascensiunea echipei clujene și este convins că principalul merit este al antrenorului Sabău. “Trofeul a fost timp de un an la noi şi bineînţeles că ne dorim să îl păstrăm. Va fi foarte greu, noi întotdeauna respectăm adversarul, întâlnim o echipă de play-out dar e o echipă bună, joacă bine, cu un joc meticulos. Şi nu ne va fi uşor, va fi un meci de care pe care, şi orice echipă poate câştiga. Nu ne aşteptam ca U Cluj să ajungă în finală. Cu tot respectul, dar ne aşteptam ca echipe de tradiţie să ajungă în fazele superioare. Este meritul lui Sabău şi al echipei lui, merită acest loc în finală. Eu sper ca băieţii să joace bine, dar ştiu foarte bine că o finală se câştigă, nu se joacă. Cred că şansele sunt egale, 50%-50%, este vorba de fotbal şi nu se poate spune că noi suntem favoriţi”, a declarat Bergodi.

Sabău: ”Să nu cedăm niciun moment”

Tehnicianul echipei Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, marţi, la Sibiu, că diferența în finală o va face determinarea din teren.  ”Acest meci înseamnă posibilitatea să câştig un trofeu ca antrenor, mă responsabilizează foarte mult. Am fost format, crescut la ‘U’, faptul că am debutat la acest club mă responsabilizează, mă obligă şi am o satisfacţie în momentul în care îi văd pe suporterii noştri că sunt fericiţi şi mi-aş dori foarte mult să-i facem să fie mândri de noi. Cred că o putem face, în primul rând prin atitudine, prin starea de spirit, să nu cedăm niciun moment. E posibil ca Sepsi să plece cu prima şansă, să fie favoriţi, e o echipă care pare mai omogenă, echipă care a ajuns să joace în play-off, înseamnă că are calitate, multă experienţă, un antrenor la fel, pe care îl respect foarte mult. Avem şansa noastră, pentru care trebuie să luptăm. Vreau să văd bărbaţi în teren”, a declarat Sabău înaintea finalei cu Sepsi OSK.

sibiul, capitala fotbalului românesc - miercuri se joacă finala cupei între u cluj și sepsi

Ultima oră

Comentariul meu