Cum vor fi conectate traseele de biciclete de pe malurile Cibinului - Pista va subtraversa podul Libertatea

Municipalitatea a găsit două soluții pentru a conecta cele două tronsoane ale traseului pietonal și pentru bicicliști de pe malurile Cibinului din zona străzii Rusciorului. Pista va subtraversa podul de la Libertatea, iar în caz de inundabilitate, va fi creată și o variantă alternativă prin reconfigurarea intersecției dintre străzile Râului și Rusciorului. Legătura dintre cele două tronsoane va costa 4,24 milioane de lei. În ședința de Consiliu Local de la finalul lunii, consilierii vor vota indicatorii tehnico-economici ai investiției. 

Conectarea tronsoanelor 5 și 6 din cadrul proiectului „Traseu pietonal și pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin” va costa 2,24 milioane de lei cu tot cu TVA, indicatorii tehnico-economici ai investiției urmând să fie votați în următoarea ședință de Consiliu Local. 

Conectarea celor două tronsoane (dintr-un total de șase) a fost poate cea mai grea etapă din proiect tocmai din cauză că, la momentul proiectării, nu a fost arătat cum se va face aceasta. SC DRUM DESIGN SRL este firma care a realizat studiul de fezabilitate și a arătat ca va fi soluția. 

Cum vor fi conectate traseele de biciclete de pe malurile Cibinului - Pista va subtraversa podul Libertatea

Pista va subtraversa podul de pe Rusciorului

Tronsonul cinci se întinde între Podul „Maria Tereza” și Podul Libertatea, având ca punct final malul drept al râului Cibin, iar tronsonul șase are ca punct de început zona aceluiași pod, dar de pe malul stâng al râului din dreptul străzii Rusciorului. 

Pentru a putea fi conectate, pista va trece pe sub Podul Libertatea, însă va fi amenajată și o a doua variantă, în cazul posibilelor inundații, intersecția dintre Râului și Rusciorului fiind și ea reamenajată. „În vederea asigurării unei conectări a celor două tronsoane care să îmbunătățească siguranța cetățenilor și să sporească atractivitatea utilizării bicicletei se propune prin documentația tehnică realizată subtraversarea podului Libertatea și crearea unei variante alternative prin reconfigurarea intersecției str. Râului – str. Rusciorului în caz de inundabilitate a pistei propuse, rezultând astfel două posibilități de conectare a acestor tronsoane”, se arată în raportul de specialitate.

VEZI AICI CARE E STADIUL LUCRĂRILOR LA PISTELE DE BICICLETE

Astfel, s-a propus subtraversarea Podului Libertatea prin crearea unei piste de biciclete până pe strada Râului, unde se va realiza subtraversarea podului prin executarea unor rampe ce au la bază arocamente și se va continua cu un parapet din beton armat și zid de sprijin pe o lungime de 30 de metri. Pista se va amenaja pe rampele de subtraversare ale podului pe o lățime de minim 3,25 metri. 

Proiectul prevede, de asemenea, și reparații la nivelul podului, realizarea iluminatului pe rampele create, devierea rețelelor și remodelarea intersecției dintre străzile Râului și Rusciorului și amenajarea traseelor pentru bicicliști. 

Ultima oră

Comentariul meu