video - csu câștigă bronzul în fieful rapidului - sibiul a jucat magistral!

CSU Sibiu a câștigat medaliile de bronz în Liga Națională de baschet masculin, după ce s-a impus marți seară, în jocul decisiv din seria finalei mici, 82-78 cu Rapid București.

La fel ca și în sferturile de finală, cu Voluntari, când a câștigat decisivul în deplasare, CSU Sibiu a dat lovitura în finala mică, cu Rapid București. Echipa lui Tomas Rinkevicius a jucat magistral marți seară, în Sala Rapid, unde, după 2-2 la general, s-a jucat cu medaliile de bronz pe masă.

Primul sfert a fost unul foarte echilibrat și s-a terminat egal, 19-19. În sfertul al doilea, la 36-33 pentru Sibiu, Dragoste scapă pe o contră rapidă, ratează și primește greșeală tehnică. La pauza mare, CSU conducea însă cu 41-39.

Pratt și Uță au dus greul și CSU conducea cu 61-60 după 30 de minute de echilibru. Rapid a început mai bine ultimul sfert și s-a desprins la 67-61 în minutul 34, profitând că trupa lui Rinkevicius nu a reușit deloc să puncteze timp de 4 minute. Așa cum a făcut în toate partidele din acest an, CSU a continuat să lupte și a dovedit un moral de fier. Pratt a ținut Sibiul în viață în momentele grele  și a marcat coș după coș. Barro a fost eliminat pentru a cincea greșeală personală, după un fault ofensiv, dar nimic nu a stopat revenirea ardelenilor.

video - csu câștigă bronzul în fieful rapidului - sibiul a jucat magistral!

Uță egalează, 76-76 cu două minute înainte de final și tot el duce echipa în avantaj.  Cu 48 de secunde înaintea finalului, Sibiul are atacul, Whelan pierde mingea, iar Stone ratează contraatacul. Finalul este dramatic. Argentinianul ratează ambele aruncări de la linia de libere, dar Uță recuperează fantastic, Pratt este faultat și marchează ambele libere. Rapid a avut ultimul atac, dar soarta medaliilor era deja decisă. Sibiul s-a impus cu 82-78 și a primit în Sala Rapid trofeul pentru locul 3 și medaliile de bronz.

Sibiul a dominat lupta la recuperare și acest aspect a fost crucial, întrucât ardelenii au avut mai multe aruncări la coș și au reușit să învingă în pofida procentajului inferior la aruncările din acțiune.

video - csu câștigă bronzul în fieful rapidului - sibiul a jucat magistral!

Monyea Pratt a fost omul serii și a totalizat 27 de puncte și 13 recuperări pentru sibieni. Rareș Uță a fost și el în double-double, cu 17 puncte și 12 recuperări.

CSU  a făcut un sezon excelent, pentru care merită toate felicitările. După un început modest, a fost revelația campionatului. A prins în extremis Top 10, apoi a terminat faza a doua pe locul 5. Deși outsider, a câștigat sfertul de finală cu Voluntari și finala mică cu Rapid, învingând în deplasare în jocurile decisive! După patru ani, CSU aduce din nou o medalie la Sibiu!

CSU: Prat 27, Uță 17, Whelan 12, Barro 9, Blumbergs 9, Marinelli 3, Dragoste 3, Gavriloaia 2, Ionescu. Antrenor: Tomas Rinkevicius

YouTube video

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu