vacanțele cu zboruri directe din sibiu, mai scumpe cu până la 40 la sută  - turcia, în topul preferințelor
Sursa foto: Ocazii Turistice

Vacanțele în străinătate, în lunile de vară, s-au scumpit cu până la 40 la sută. Chiar și așa, sibienii au rezervat deja sejururi în iunie, iulie și august, în destinații clasice precum Grecia sau Turcia.

Mai mulți reprezentanți ai agențiilor de turism din Sibiu au observat că sibienii se orientează pentru vacanțele în lunile iunie și iulie, mai mult decât pentru august, cum se obișnuia în anii trecuți. Această schimbare s-a produs odată cu începerea anului școlar mai devreme.

„Primele două luni de vară au devenit mai populare în rândul vacanțelor decât august și septembrie. Avem locuri ocupate pe toată luna iunie. Mai sunt foarte puține locuri în avion. Sfârșitul lunii august nu mai este așa căutat cum era altădată din cauza începerii școlii mai devreme. Multă lume se concentrează mai mult pe lunile iunie și iulie și august dar la început. După 15 august vânzările nu sunt așa de „grozave” cum erau în anii trecuți. În anii trecuți, în aceeași perioadă nu mai aveam locuri la avioane disponibile la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie”, spune Adrian Bardasu de la „Topping Travel”.

Acesta a mai observat că sibienii preferă destinațiile cu zbor direct din Sibiu, respectiv se orientează spre Turcia, Grecia, Egipt sau Tunisia. ”Anul acesta avem mai multe destinații și a crescut interesul pentru Grecia, Tunisia și Egipt”, spune agentul de turism.

Codruța Bolta, de la Cibinium Travel consideră că Antalya este destinația preferată de familii, iar Grecia se află în topul preferințelor cuplurilor.

vacanțele cu zboruri directe din sibiu, mai scumpe cu până la 40 la sută  - turcia, în topul preferințelor
Sursa: grecia.de-weekend.ro

Cereri mari pentru vacanțe în luna iunie

Prețurile la sejururile în sezonul estival s-au majorat cu până la 40 la sută din cauza inflației. Cu toate acestea, agenții de turism spun că prețurile rămân accesibile pentru cei care vor să profite de timpul liber într-o locație din Grecia, Turcia sau o altă destinație de vacanță. „Luna iunie este cea mai solicitată. Însă, indiferent de ce lună vorbi, prețurile au crescut”, spune Bogdan Ianovici de la Agenția „Sobis Turism”.

„Prețurile sunt în continuare bune cu toate că sunt mai mari decât anul trecut, mai ales în Turcia, unde în medie prețurile au crescut cu 20 la sută mai mult decât în anii trecuți. Egiptul e mai scump decât anul trecut tot cu 15, 20 la sută. Aparent avem prețuri mici, în Grecia poți mergi în vacanță cu 300 de euro pentru șapte nopți, dar fără masă. Cu ce mai cheltui tot ajungi la 500, 600 de euro de persoană. Nu poți să ieși mai ieftin decât atât”, spune agentul de turism de la „Topping Travel”.

Pentru două persoane prețurile la un hotel cu all inclusive în Egipt pornesc undeva de la 1.000, 1.100 de euro, pentru șapte nopți la un hotel de patru stele. În Turcia prețurile sunt asemănătoare, însă depind de calitatea serviciilor, a calității plajelor și a hotelurilor. „S-au scumpit tarifele pentru că s-au scumpit toate, energie, mâncare. O vacanță pentru doi adulți în Grecia, din 25 august, cu plecare din Sibiu costă aproximativ 800 de euro și include transport, cazare, fără masă. Prețurile pot crește în funcție de preferințele fiecăruia”, spune Codruța Bolta, de la Cibinium Travel.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu