Profesorii din România au printre cele mai mici salarii de Europa - Unde se câștigă cel mai bine
Sursa: observatorulph.ro

Profesorii din România sunt în grevă generală și cer majorări salariale. Cele mai mari nemulțumiri sunt în privința salariilor profesorilor debutanți care câștigă aproximativ 2.400 de lei.

Datele statistice de la Eurostat arată că în România profesorii au printre cele mai mici salarii din UE.Salariul mediu pentru profesorii din țările europene este de 25.055 euro și există diferențe semnificative în ceea ce privește salariile profesorilor în țările europene, relatează portalul de știri ziare.com.

Există diferențe semnificative între țările europene și în ceea ce privește salariile prevăzute de lege pentru cadrele didactice care intră în profesie, potrivit ultimului raport realizat la nivel european.

Profesorii din România au printre cele mai mici salarii de Europa - Unde se câștigă cel mai bine
foto Reddit

Cea mai mare grevă din învățământ

Sindicatele din Educaţie au intrat luni greva generală, nemulțumite de salarizarea personalului din sistem, protestul urmând să continue până când Guvernul va veni cu o soluţie credibilă, care să ofere perspective foarte clare, iar cei care au semnat pentru declanşarea ei vor renunţa la această formă de protest.

Sindicaliştii recomandă părinţilor să ţină copiii acasă în timpul grevei, deşi au dat asigurări că „nu se va pune lacătul pe şcoli”.

Greva dascălilor la Sibiu – Clase goale ca în pandemie și mesaj ferm: ”Nu renunțăm!”

Ultima oră

Comentariul meu