ambasadori din 22 de țări au venit la sibiu pentru o recepție fastuoasă la muzeul național brukenthal - motanul donatello în centrul atenției
Motanul Donatello, rezident al Muzeului, nu a lipsit de la recepție

Ambasadori ai 22 de țări au marcat prezența la o recepție la Muzeul Național Brukenthal luni, în cadrul unui eveniment care a reunit reprezentanți de seamă ai instituțiilor publice sibiene și ai mediului de afaceri local.

Vizită parte a unui program de promovare a Corpului Diplomatic acreditat în România

Această vizită face parte din programul de promovare și documentare a Corpului Diplomatic acreditat în România, un proiect organizat de Ministerul Afacerilor Externe. Vizita la Sibiu a fost coordonată de Instituția Prefectului Sibiu, în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal și cu sprijinul mediului de afaceri din Sibiu.

Diplomați din 22 de țări, de pe trei continente, prezenți la Sibiu

Reprezentanții diplomați ai următoarelor țări au fost prezenți la eveniment: China, Belgia, Japonia, Portugalia, Slovenia, Brazilia, Austria, Cuba, Ucraina, Danemarca, Congo, Macedonia de Nord, Armenia, Muntenegru, Regatul Hașemit al Iordaniei, Bangladesh, Estonia, Republica Arabă Siriană, Croația, Libia, Nigeria, Suedia.

Discursuri ale reprezentanților locali și muzică de la Filarmonica de Stat Sibiu

Recepția a fost deschisă de Alexandru Constantin Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal, iar pe parcursul evenimentului au luat cuvântul Mircea Dorin Crețu, prefectul județului Sibiu, Astrid Cora Fodor, primarul Municipiului Sibiu, și Traian Hristea, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe. Un moment muzical a fost oferit de un cvartet din partea Filarmonicii de Stat din Sibiu. Nu a lipsit de la eveniment, unul dintre rezidenții feline ai Muzeului Brukenthal, adoratul motan Donatello.

Parteneriate și colaborări

În cadrul evenimentului au avut loc schimburi de idei și stabilirea de parteneriate pentru promovarea și colaborarea în diferite domenii. În final, ambasadorii au beneficiat de o vizită ghidată în Muzeul Național Brukenthal, unde le-a fost prezentată Galeria de Artă Europeană.

Implicații pentru mediul cultural și de afaceri din Sibiu

„A fost o oportunitate excelentă pentru mediul cultural și de afaceri din Sibiu să interacționeze cu o mare parte din Corpul Diplomatic din România. Și unde putea fi mai potrivit decât chiar la Sibiu?”, a declarat Alexandru Constantin Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal.

Ultima oră

Comentariul meu