traian stoiță prezintă și cântă la prima ediție a concursului național de interpretare vocală „ilie micu"
Sursa: Facebook

Prima ediție a Concursului Național de Interpretare Vocală „Ilie Micu” debutează marți în Sibiu, reprezentând un important punct de întâlnire pentru tineri interpreți talentați din întreaga țară. Zeci de cursanți și absolvenți ai școlilor populare de arte și meserii se pregătesc să aducă pe scenă elemente autentice din cultura românească, sub auspiciile Consiliului Județean Sibiu și Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu”.

@oradesibiu

Traian Stoiță invită sibienii la Concursului Național de Interpretare Vocală „Ilie Micu”, pe care îl va prezenta și unde va susține și un recital ConcursVocal, IlieMicu, FestivalMuzica, SibiuEvent, TalentRomanesc, InterpretareVocala, MuzicaPopulara, ArtaRomaneasca, CerculMilitarSibiu, TineriTalenti, TraianStoita, ArtaTradițională, ȘcoalaArteMeserii, ConcursNational

♬ sonido original – Ora de Sibiu – Ora de Sibiu

Festivalul, găzduit de Cercul Militar din Sibiu, beneficiază de prezentarea cunoscutului interpret Traian Stoiță, absolvent al Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu”. Stoiță a invitat cu entuziasm publicul la eveniment, promițând o reprezentație memorabilă a talentelor muzicale emergente.

Prima zi de festival, marți, va începe la ora 16.00 cu un simpozion omagial „Ilie Micu”. Imediat după, la ora 16.30, va avea loc Concursul de Muzică Ușoară, unde 15 concurenți vor încerca să impresioneze juriul și publicul. Încheierea primei zile va fi marcată de recitalurile interpreților Săndel Mihai și Ana Maria Ioana, urmate de festivitatea de premiere.

Miercuri, a doua zi de festival, se continuă cu Concursul de Muzică Populară, unde alți 14 concurenți își vor demonstra măiestria. Ulterior, publicul va avea ocazia să se bucure de recitalurile unor artiști cunoscuți precum Mariana Anghel, Luminița Dejan, Anca Branea, Aurora și Săndel Mihai, Adrian Neamțu și Traian Stoiță. Elevii din clasa de canto muzică populară, coordonați de profesoara Mariana Anghel, precum și cei din clasa de instrumente de suflat, profesor Adrian Grecu, vor urca și ei pe scenă. Cei de la clasele de jocuri populare din Tălmaciu și Arpașu de Jos, coordonați de profesorii Ciprian Barb și Olesea Sas, vor aduce și ei un plus de autenticitate evenimentului.

În aceeași zi, Cercul Militar din Sibiu va găzdui și o expoziție de Artă Tradițională, ocazie cu care vizitatorii vor putea explora și alte aspecte ale culturii românești.

Festivalul Concurs Național de Interpretare Vocală „Ilie Micu” este o inițiativă a Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu”, realizată cu sprijinul Consiliului Județean și al partenerilor: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Cercul Militar, Direcția Județeană pentru Cultură.

Ultima oră

Comentariul meu