sibiul găzduiește forumul regional al apei “dunăre-europa de est” 2023 - o întâlnire de top în domeniul tratării apei
Imagine de la prima ediție a Forumului Regional al Apei “Dunăre-Europa de Est”, din septembrie 2022 “Dunăre-Europa de Est”

Sibiul este de marți, 23 mai, gazda pentru a doua oară consecutiv a Forumului Regional al Apei “Dunăre-Europa de Est” 2023. Este vorba despre cel mai mare eveniment dedicat industriei apei din sud-estul Europei, care aduce laolaltă specialiști, reprezentanți ai autorităților publice și locale, mediul academic, precum și producători, constructori și importatori de materiale și echipamente.

“Pentru noi, este o onoare să găzduim unul dintre cele mai mari târguri europene din domeniul tratării și epurării apei. Acest eveniment are o relevanță deosebită pentru comunitatea locală, companiile de apă din țară, oficialități și furnizorii de echipamente de la nivel global. Sibiul și Apă Canal Sibiu au fost alese ca organizatori datorită calităților și pregătirii necesare pentru a susține cu succes un eveniment internațional de acest calibru”, a declarat Ing. Vasile Maier, Directorul General al Apă Canal Sibiu.

Programul evenimentului, care se va desfășura între 23 și 25 mai, este organizat de Asociația Română a Apei împreună cu Apă Canal Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. În cadrul forumului se va reflecta interesul pentru introducerea progresului tehnic, schimbul de idei și soluții aplicative între manageri, proiectanți, cercetători și operatori de servicii de alimentare cu apă și de canalizare din țară și străinătate.

Evenimentul va avea loc la Pavilionul Expozițional REDAL EXPO și va include o serie de manifestări de interes, printre care: Expoziția de specialitate “ExpoApa®”, Conferința Tehnico-Științifică internațională “Industria apei – provocări și perspective”, Atelierul de lucru internațional “Reglementarea economică a serviciilor de apă” și altele.

Anul trecut, 75 de firme importante din întreaga lume, antreprenori și experți în industria apei, au participat la acest eveniment, împărtășind cunoștințele lor despre funcționarea echipamentelor folosite pentru modernizarea rețelei de apă și canal. Printre companiile prezente la Expo Apa 2022 s-au numărat TDF Pompe, Megger Germany – SEbakmt, Datcomp&Beespeed, Mixel Agitateurs, Phoenix Contact, Polyduct, Hidroserv Ecotrat.

Pe lângă componenta tehnică și științifică, evenimentul are și un impact important asupra comunității locale și a economiei, prin atragerea unui număr semnificativ de participanți din țară și străinătate, și prin creșterea vizibilității Sibiului pe harta evenimentelor de profil din Europa.

Ultima oră

Comentariul meu