Oportunitate pentru liceeni: Burse în SUA prin Programul FLEX 2024-2025 - Condiții și preînscrieri

American Councils for International Education anunță deschiderea sesiunii de pre-înscriere pentru bursele Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2024-2025. Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education invită liceenii sibieni să participe la această oportunitate.

Programul educațional FLEX, finanțat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, le oferă liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2024-2025. Programul FLEX, care acum se află în al 8-lea an de existență în România, este oferit gratuit. Până în prezent, sute de liceeni români din mai multe județe ale țării au beneficiat de acest program, fiind repartizați la licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawai, Iowa și Florida. Programul este deschis și liceenilor cu dizabilități.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 și se află acum în cel de-al 30-lea an de existență. Obiectivul programului este promovarea înțelegerii reciproce între cetățenii Statelor Unite și ai altor țări, oferind liceenilor oportunitatea de a învăța mai multe despre SUA și de a face cunoscute americanilor țările lor de origine. În anul școlar 2023-2024, la nivel global, aproximativ 1000 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul Programului FLEX.

Pentru a fi eligibili pentru competiția de acordare a bursei, liceenii trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă cetățenie română, să fie născuți între 15 iulie 2006 și 15 iulie 2009, să fie în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a în anul școlar 2023-2024, să studieze engleza în liceu, să îndeplinească criteriile pentru a obține viza SUA și să nu fi stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Aplicațiile online se vor deschide la începutul lunii August 2023, dar elevii interesați pot completa acum formularul de pre-înscriere pentru a primi actualizări despre program. Formularul de pre-înscriere este disponibil pe site-ul American Councils for International Education.

Informații complete despre program sunt disponibile la adresa de email flex.ro@americancouncils.org și pe site-ul www.americancouncils.ro.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică