marius jucan și viitorii artiștii sibieni: lucrare colectivă de tatuaje și picturi în timp real la muzeul de artă contemporană - o avanpremieră la transilvania tattoo expo

Expoziția intitulată “Slaves to the Needles”, semnată de artistul clujean Marius Jucan, se va deschide marți, 23 mai 2023, la Muzeul de Artă Contemporană din str. Tribunei, nr. 6. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Transylvania Tattoo Expo și coordonat de Bogdan Runcan și Alexandru Constantin Chituță.

Această expoziție, care precede ediția cu numărul 11 a Transilvania Tattoo Expo, își propune să evidențieze legătura între două ramuri ale artei vizuale: tatuajul, una dintre cele mai vechi și răspândite forme de artă corporală, și pictura, o formă de artă vizuală de o popularitate și spectaculozitate incontestabile.

Marius Jucan va prezenta o serie de lucrări care constau în picturi și tatuaje realizate după lucrări celebre ale picturii europene. Highlight-ul expoziției va fi o lucrare colectivă realizată live în timpul vernisajului. Aceasta va reprezenta o parte a istoriei tatuajului contemporan, subliniind fundamentul breslei. Evoluția acestei lucrări poate fi urmărită pe parcursul zilei.

Lucrarea colectivă va fi realizată în colaborare cu un grup de elevi de la Liceul de Arte din Sibiu, coordonat de prof. Viorel Florin. Aceasta va ilustra o parte din istoria tatuajului în contextul urban al Sibiului.

Ultima oră

Comentariul meu