Arhiva
foto Profimedia Images

O Biblie ebraică veche de peste 1.000 de ani a fost cumpărată la o licitaţie din New York pentru o sumă record de 38,1 milioane de dolari, de către Alfred Moses, fost ambasador al SUA în România, urmând să fi donată Muzeului Poporului Evreu din Tel Aviv.

Codex Sassoon a devenit cel mai valoros manuscris vândut vreodată la licitație. În 2021, o copie rară a Constituției SUA a fost vândută cu 43 de milioane de dolari. Codex Leicester al lui Leonardo da Vinci s-a vândut cu 31 de milioane de dolari în 1994, adică aproximativ 60 de milioane de dolari, la valoarea de astăzi, scrie Digi24.

Moștenirea lui Sassoon a fost împărțită după moartea acestuia, iar Biblia fost vândută de o casă de licitații din Zurich către British Rail Pension Fund, în 1978, pentru aproximativ 320.000 de dolari, adică 1,4 milioane de dolari, la valoarea de astăzi. Unsprezece ani mai târziu a fost vândută lui Jacqui Safra, un bancher și colecționar de artă,  care l-a cumpărat în 1989 pentru 3,19 milioane de dolari, aproape opt milioane de dolari, în valoarea de astăzi. Safra a fost vânzătorul de la această licitație, unde Biblia a ajuns la fostul ambasador al SUA în România, Alfred Moses.

Ultima oră

Comentariul meu