foto video joc și voie bună la festivalul "urcatul oilor la munte" - ansamblurile sibiene, momente speciale pentru cei prezenți

Duminică, 21 mai, are loc la Novaci, în județul Gorj, a 56-a ediție a Festivalului Folcloric Păstoresc „Urcatul oilor la Munte”. La eveniment se vor reuni prin joc și voie bună ansambluri folclorice din toată România, iar Sibiul nu face excepție de la regulă.

Reprezentanții Sibiului în cadrul evenimentului sunt Ansamblul Folcloric Datina din Tălmaciu, Călușeii din Rășinari și chiar Fluerașii de la Jina. Ansamblul Doruri Sibiene va susține de asemenea un program special dedicat publicului.

Parada se adresează portului popular, iar primăria Novaci și-a invitat locuitorii să se prezinte în straie populare, un lucru menit păstrării tradițiilor și a transmiterii acestora către urmași.

„Dragi novăceni, vă rugăm să căutați în lada de zestre, să scoateți costumele populare și să le purtați la sărbatoarea folclorică reprezentativă pentru comunitatea noastră, „Urcatul Oilor la Munte”! Puneți haine de sărbătoare copiilor și aduceți-i la parada portului popular. Păstrați tradițiile acestor locuri și transmiteți-le urmașilor!” au transmis reprezentanții primăriei pe pagina de Facebook a instituției.

Porțiunea din șoseaua Transalpina care trece prin oraș a fost blocată pentru desășurarea facilă a evenimentului pentru câteva ore.

Ultima oră

Comentariul meu