VIDEO FOTO Sibiul egalează Rapidul în finala mică - Decisivul pentru bronz se joacă marți, în Capitală

CSU Sibiu a câștigat sâmbătă seara, 73-71 cu Rapid București, în meciul patru din finala mică a Ligii Naționale de baschet masculin. Scorul general este egal, 2-2, iar meciul decisiv pentru bronz va avea loc în Capitală, pe 23 mai.

În primul sfert, Rapid s-a desprins la 5-0, însă Sibiul a întors imediat și a condus cu 11-5. După primul sfert, BCU avea avans minim, 22-21. Echilibrul a continuat și în sfertul al doilea, iar la pauza mare Rapid avea 42-41.

Revenirea de la vestiare a menținut jocul echilibrat și înainte de ultimele 10 minute, Rapid a condus cu 58-59. Mai multe decizii ale brigăzii care a condus partida au stârnit nemulțumirea suporterilor.  În sfertul patru, Rapid s-a desprins la 67-62, dar replica gazdelor a venit imediat. Cu 18 secunde înainte de final, Barro a marcat decisiv pentru 72-70, apoi Kariniauskas a venit la linia de libere, când mai erau doar cinci secunde de joc.

A ratat însă a doua aruncare, iar Blumbergs a venit la linia de libere și a făcut 73-71. Rapid a mai avut un atac pentru câteva secunde, dar nu a mai reușit să arunce spre coș. A fost exact revanșa pentru meciul trei, pe care Sibiul l-a scăpat din mână pe final.

Cei 2000 de suporteri din Sala Transilvania au savurat succesul și au cântat minute bune la finalul jocului. Pentru echipa pregătită de Tomas Rinkevicius au marcat: Prat 15, Uță 15, Barro 14, Whelan 8, Dragoste 7, Blumbergs 6, Manchon 5, Marinelli 3.

Medaliile de bronz în acest sezon se vor acorda în urma decisivului din Sala Rapid, pe 23 mai.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu