UPDATE - Ursoaică cu doi pui gonită din Racovița spre pădure - Autoritățile rămân în zonă
foto: arhivă

ISU Sibiu a emis în urmă cu puțin timp un mesaj de avertizare RO-Alert în localitatea Racovița, după ce a fost semnalată prezența unui urs pe raza localității. Echipajele de intervenție s-au deplasat la fața locului și au găsit ursoaica alături de pui, care au fost redirecționați către pădure.

UPDATE

Ca urmare a intervenției jandarmilor, ursoaica și puii au fost găsiți și au fost redirecționați spre pădure, echipele de ordine asigurând efectuarea cu succes a operației.

„Având în vedere sesizarea prezenței unei ursoaice cu doi pui în zona localității Racovița, la fața locului s-a constituit echipa de intervenție formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, astfel cum este prevăzut în ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 81 din 21 iulie 2021. Ursoaica și puii au fost alungați înspre pădure, iar jandarmii vor rămâne în zonă pentru a se asigura că pericolul este îndepărtat” au transmis reprezentanții Jandarmeriei Sibiu.

Instituția reamintește cetățenilor ca atunci când sesizează prezența unui urs să nu se apropie de acesta și să apeleze imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


ȘTIREA INIȚIALĂ

„La fața locului intervine un echipaj SMURD, pentru asigurarea măsurilor din competența ISU Sibiu. De asemenea intervin și reprezentanții instituțiilor cu atribuții în gestionarea situației” a declarat Sg. maj. Andreea Ștefan.

UPDATE - Ursoaică cu doi pui gonită din Racovița spre pădure - Autoritățile rămân în zonă

După ce mai mulți urși și-au făcut simțită prezența recent în municipiul Sibiu, se pare că nici localitățile din județ nu scapă de prezența animalelor care se apropie de casele oamenilor în căutare de hrană.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică