explozie într-o locuință din orlat - femeie cu arsuri luată cu elicopterul smurd și dusă la bucuresti
foto: arhivă

Orlat a fost scena unei tragedii în timpul nopții trecute, în jurul orei 01:30, când o explozie puternică a zguduit o casă din localitate. Forțele de intervenție au constatat că o femeie în vârstă de 51 de ani prezenta multiple arsuri pe corp.

În urma investigațiilor de la fața locului, s-a determinat faptul că explozia a fost cauzată de acumularea de gaze în interiorul locuinței. Sursele gazului proveneau de la o butelie de gaz, iar explozia a avut loc fără a fi urmată de un incendiu. Cu toate acestea, pentru a preveni riscul de incendiu și pentru a asigura siguranța locatarilor și a celorlalte clădiri din apropiere, s-au luat măsuri adecvate, iar toate încăperile au fost ventilate.

Din păcate, explozia a avut consecințe grave pentru o femeie în vârstă de 51 de ani, care se afla în casă în momentul producerii incidentului. Aceasta a suferit arsuri grave pe corp și a fost imediat intubată de către echipa medicală prezentă la fața locului. Apoi, a fost transportată de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din Sibiu pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Întrucât femeia prezenta arsuri pe o suprafață corporală extinsă de aproximativ 60%, autoritățile medicale au decis să solicite intervenția elicopterului SMURD pentru transferul ei către un spital specializat din București. Transportul aerian permite o asistență medicală avansată pe parcursul călătoriei și asigură o transferare rapidă și sigură a pacientului într-un centru medical cu capacități și resurse adecvate pentru tratarea arsurilor grave.

„În urma exploziei, o femeie în vârstă de 51 de ani a suferit arsuri grave pe corp, fiind intubată și transportată la UPU Sibiu. Ulterior, femeia a fost transportată cu elicopterul SMURD la București, întrucât prezenta arsuri pe 60% din suprafața corpului” a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu