sibiul, în topul orașelor cu cele mai bine cotate parcuri - dumbrava sibiului, printre cele mai frumoase din țară

Sibiul se află în topul orașelor cu cele mai bine cotate parcuri și grădini publice din România, alături de Iași, Timișoara, București și Cluj-Napoca. Dumbrava Sibiului se află pe locul cinci în clasament, cu un punctaj aproape de maxim. 

Când locuiește într-un oraș agitat și aglomerat, tot ceea ce îți dorești, la final de săptămână sau după o zi grea de muncă, este să te relaxezi în natură. În toată țara, în marile municipii, există parcuri ce sunt adevărate oaze de verdeață și liniște. 

Clubul Copiilor a realizat un clasament cara arată care sunt cele mai frumoase și bine cotate parcuri și grădini publice din țara noastră. Datele care au stat la baza acestui top sunt reprezentate de recenziile oamenilor care le-au vizitat. „Echipa noastră a întocmit un clasament cu cele mai bine cotate parcuri și grădini publice din țara noastră pe baza datelor disponibile în Google Maps”, se arată în articolul publicat de clubulcopiilor.ro. 

Dumbrava Sibiului, pe locul 5 în clasament 

Cele mai bine cotate parcuri se află în marile orașe ale țării – Iași, Timișoara, București, Cluj-Napoca, Sibiu și Craiova. Grădina Publică Palas din Iași și Iulius Gardens din Timișoara au atins un rating de 4,8 dintr-un maxim de 5 puncte. 

Dumbrava Sibiului, de altfel, are un punctaj excelent, de 4,7 de puncte din maximul de 5 puncte, reieșit din cele 20.538 de recenzii ale oamenilor. „Dumbrava Sibiului ocupă un loc special în inima sibienilor. Parcul, care este încadrat drept rezervație naturală, este situat în partea de vest a orașului și se întinde pe o suprafață generoasă de aproximativ 900 de hectare. În Dumbrava Sibiului veți găsi o varietate de activități de agrement, inclusiv o grădină zoologică, o zonă de agrement cu lacuri, un parc de aventură pentru copii și adulți, un teren de minigolf, un teren de fotbal și multe alte facilități sportive. Principalul punct de atracție al parcului este Muzeul ASTRA, unul dintre cele mai frumoase muzee din țară și cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Muzeul prezintă arhitectura și tradițiile locale din majoritatea regiunilor din țară și puteți admira case tradiționale, biserici, mori de apă si de vânt, precum și o colecție impresionantă de obiecte tradiționale de uz casnic și instrumente meșteșugărești”, notează clubulcopiilor.ro. 

sibiul, în topul orașelor cu cele mai bine cotate parcuri - dumbrava sibiului, printre cele mai frumoase din țară

Parcul Cetății din Sibiu se află pe locul 11 în clasament, având un rating de 4,7 puncte și un număr de 4.190 de recenzii. Parcul este un loc pitoresc, ce se întinde în jurul vechii fortificații medievale a orașului, fiind situat în inima istorică a orașului. 

sibiul, în topul orașelor cu cele mai bine cotate parcuri - dumbrava sibiului, printre cele mai frumoase din țară

Parcul Sub Arini ocupă locul 27 din 65, cu un punctaj de 4,6 și 8.327 de recenzii, iar Parcul Astra ocupă locul 48 cu un punctaj de 4.5 și 4.005 de recenzii. 

Ultima oră

Comentariul meu