Sibiul, al optulea oraș care găzduiește ultimul act al Cupei României la fotbal

Sibiul este al optulea oraș din țară care primește găzduirea finalei Cupei României la fotbal, ajunsă la cea de-a 85-a ediție.

Miercuri, 24 mai, de la ora 20.30, pe stadionul Municipal din Sibiu se dispută finala Cupei României Betano, ediția 2022-2023, Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Universitatea Cluj.

Doar 7 orașe din România au primit până în acest an organizarea ultimului act din Cupa României, competiție cacre datează din 1934.  Topul este dominat autoritar de București și urmează Ploiești (4 finale), Brașov (2), Timișoara (2), Târgu Jiu (1), Iași (1) și Piatra-Neamț (1). Astfel, Sibiul devine al optulea oraș, după ce va organiza finala Cupei României Betano 2022/23!

Noul stadion ‘Municipal’ din Sibiu, inaugurat la finele anului trecut, are o capacitate de 12.363 de locuri și aici își desfășoară activitatea echipa de Liga 1, FC Hermannstadt.

Sepsi Sf. Gheorghe nu a apucat să joace încă pe noul Municipal din Sibiu! De la inaugurarea arenei, în decembrie, 2022, covăsnenii au întânit FC Hermannstadt doar pe teren propriu.

În schimb, U Cluj a jucat deja  2 partide, sezon regular și sferturile de finală ale Cupei României Betano! S-a impus cu 1-0 în fața lui FC Hermannstadt în campionat, apoi cu 2-1 în Cupă! Vineri, de la ora 17.30, ”șepcile roșii” vor juca din nou pe Municipal, cu Hermannstadt, în ultima etapă a play-out-ului Superligii.

Sibiul, al optulea oraș care găzduiește ultimul act al Cupei României la fotbal
DCIM100MEDIADJI_0815.JPG

 

Ultima oră

Comentariul meu