consiliul județean al elevilor din sibiu susține greva profesorilor - ”este greu dacă nu li se oferă condițiile necesare”
Sursă foto: Digi24

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu susține posibila grevă a profesorilor, deoarece elevii se regăsesc în problemele expuse, precum arhicunoscutul subiect al subfinanțării în educație. Este important ca în aceste momente să existe solidaritate între principalii beneficiari ai educației și facilitatori.

În cadrul discuțiilor legate de grevă au fost aduse mai multe probleme, precum o posibilă îngrădire a dreptului la educație și lipsa de susținere a elevilor din ani terminali. Deși Consiliul Județean al Elevilor Sibiu nu va susține niciodată o încălcare a dreptului la educație, considerăm că greva nu va afecta calitatea educației sibiene și că poate aduce mai multe beneficii semnificative, precum readucerea în atenția publică a subiectelor cu care se confruntă toți actorii din învățământ. De asemenea, gestionarea activităților didactice pe parcursul acestora nu este un obiectiv imposibil de atins, iar Consiliul Județean al Elevilor Sibiu își exprimă dorința de a oferi sprijin în această privință. Cât despre situații precum elevii aflați în ani terminali, situații de corigență sau situații în care mediile ar putea rămâne neîncheiate, acestea pot fi soluționate de către conducerea fiecărei școli, într-o serie de negocieri cu reprezentanții elevilor.

Salarizarea corectă a profesorilor, precum și îndeplinirea celorlalte revendicări ale grevei, vor duce direct la un sistem în care cadrele didactice vor fi motivate să se prezinte în cadrul instituțiilor de învățământ și să-și poată concentra în întregime eforturile asupra procesului educațional.

În concluzie, elevii oferă sprijinul și speranța cu scopul de a avea profesori care să nu sufere nedreptăți sau distrageri.

„Este greu de imaginat cum ne putem aștepta ca un profesor să vină la locul de muncă pregătit să ofere nivelul cel mai înalt de educație dacă nu i se oferă condițiile necesare. Noi, elevii, am empatizat dintotdeauna cu greutățile cu care au de a face cadrele noastre didactice și nu există un moment mai bun pentru ca ele să acționeze decât acum. Indiferent de desfășurarea unei greve, trebuie stabilite niște direcții clare de acțiune pentru a demonstra interesul instituțiilor față de acest domeniu, care a fost dintotdeauna subfinanțat.” a declarat președintele structurii, Tudor Terian-Dan.

 

Ultima oră

Comentariul meu