un oraș din românia este invadat de șobolani - soluția găsită de autorități

În Târgu Mureș, numărul șobolanilor a crescut semnificativ în ultima perioadă, devenind din ce în ce mai dificil de controlat. Această situație a dus la creșterea îngrijorării oamenilor cu privire la siguranța copiilor lor, care nu mai pot fi lăsați afară din cauza prezenței rozătoarelor.

Târgu Mureș se află sub invazia șoboloanilor, reclamă localnicii, care sunt tot mai agasați de numărul mare al rozătoarelor. Pe lângă faptul că șobolanii transmit o mulțime de boli, ei pot deveni periculoși, mai ales pentru copiii obișnuiți să se joace afară, relatează Adevărul.

Potrivit Observator News, în timp ce șobolanii se plimbă în voie pe trotuare, intră în blocuri şi îşi fac culcuşuri în maşini, autoritățile abia acum se pregătesc să ia primele măsuri. O situație aparte este în cartierul Tudor, din Târgu Mureș, unde oamenii se simt deja asediați.

Oamenii sunt terorizați

„Şobolanii sunt foarte mari şi periculoşi. Dacă muşcă un copil, ce se întâmplă? Eu nu vreau să îi văd în preajma copilului meu. Aici pe trotuar, unde copii colorează, se dau cu bicicletele”, spun oamenii.

Parcurile, locul în care până de curând răsunau vocile copiilor, sunt acum cotropite de animale.

Localnicii sunt nemulțumiți de apatia primăriei și susțin că șobolanii au apărut și s-au înmulțit din cauză că gunoiul nu a fost ridicat cu săptămânile. Mai mult, ei spun că autoritățile nu s-au ocupat deloc de deratizare de mai bine de un an.

„Tot timpul gunoiul rămâne acolo, nu se duce gunoiul la timp şi avem probleme şi sunt o grămadă de şobolani. Nu s-a făcut deratizare, nici anul trecut nu s-a făcut deratizare”, spun localnicii.

Autorităţile locale se apară și spun că în această săptămână a început deratizarea în oraş.

Primarul Florian Moldovan spune că a găsit soluția. „S-au amplasat până în prezent în jur de 7.500 de capcane pentru şobolani, vor fi în jur de 1.500, se vor elimina aceste rozătoare care apar primavara”, a spus edilul.

Ce nu a spus este că, totuși, cea mai recentă operaţiune de deratizare în Târgu Mureş fusese făcută în urmă cu trei ani, amintește sursa citată.

Ultima oră

Comentariul meu