tiny house construit la sadu de un român și o olandeză - ”căsuțele” arată superb

După 12 ani petrecuți în Olanda, Raul și Marjolein au hotărât să se stabilească în România și să își deschidă un mic business în domeniul turismului. În 2019, au cumpărat un teren în apropiere de Sibiu, dar apoi a venit pandemia și au fost nevoiți să își amâne toate planurile. Anul trecut însă visul lor a devenit realitate, căci au reușit să deschidă oficial porțile unei căbănuțe de doar 25 metri pătrați în comuna Sadu.

Raul și Marjolein au poveste ca-n filme. S-au cunoscut în Grecia în 2009, când Marjolein venise în vacanță cu prietenii, iar Raul lucra ca barman la un restaurant din apropierea locului în care ea era cazată. Au păstrat legătura și doi ani mai târziu au devenit soț și soție. Au locuit timp de doisprezece ani în Olanda, unde și-au găsit joburi stabile, s-au așezat la casa lor și au cutreierat lumea în lung și-n lat, ori de câte ori au avut ocazia, scrie LoveDeco.

tiny house construit la sadu de un român și o olandeză - ”căsuțele” arată superb

În 2019, în timpul unei vacanțe petrecute în România, Raul și Marjolein începeau să scrie un nou capitol din viața lor. Visau de ceva vreme să își deschidă o mică pensiune pe care să o administreze împreună, dar fără să își facă planuri concrete. În acel concediu, însă, și-au luat inima în dinți și au început să caute un teren cu priveliște pe care să își construiască o cabană din lemn. După câteva zile de căutări pe OLX, au găsit locul perfect pentru proiectul lor, într-un sat în apropiere de Sibiu.

„Căbănuța are parte de tot confortul, în ciuda suprafeței relativ modeste. Ce-i drept, și lumina naturală ajută. Face ca interiorul să pară mai spațios decât e de fapt. Mi-am dorit mult fereastra din dormitor pentru că priveliștea de aici face toți banii. Ar fi fost păcat să nu o punem în valoare”, spune Marjolein. „Noi locuim alături și ne ocupăm de întreținerea tiny house-ului și de interacțiunea cu turiștii. Pregătim micul-dejun, la cerere, avem grijă ca apa din ciubăr să fie încălzită, ne ocupăm de focul de tabără, de grătar ș.a.m.d. Iubesc ce fac acum. Îmi place ritmul de viață pe care îl am aici, mult mai liniștit în comparație cu ce trăiam în Olanda. Și cel mai mult mă bucur că avem posibilitatea să muncim împreună pentru visul nostru”, spune Marjolein.

tiny house construit la sadu de un român și o olandeză - ”căsuțele” arată superb

Ultima oră

Comentariul meu