selgros vrea să construiască un magazin la sibiu - în zona de nord a orașului, lângă obor
Sursa: Google Maps

Zona de nord a municipiului Sibiu a cunoscut, în ultimii ani, o mare dezvoltare. Dacă până nu de mult aici nu exista mare lucru, ci doar Piața Obor și târgul de mașini, între timp au apărut o mulțime de alte construcții. Primăria a amenajat un skatepark pentru tineri, a fost construit un complex comercial de tip mall, a apărut apoi și un magazin de jucării. În curând, în această zonă, s-ar putea construi încă un centru comercial. Compania Selgros Cash&Carry este cea care a cerut modificarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) astfel încât să poată fi construite, pe un teren gol în prezent, „funcțiuni comerciale cu caracter extraurban și funcțiuni administrative”. Documentația este în prezent în consultare publică, sibienii putând să transmită opinii și observații. 

Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Sibiu a publicat un anunț privind intenția de modificarea a PUZ – Zonă mită – Locuințe colective cu funcțiuni aferente – din Calea Șurii Mari. Memoriul de prezentare, realizat la cererea beneficiarului Selgros Cash&Carry pentru Agroindustriala Sibiu SA a fost și el publicat pe site-ul primăriei. Sibienii sunt invitați să transmită observații și propuneri, necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare a PUZ-ului în cauză, până la data de 9 iunie 2023. 

Selgros ridică un magazin la Sibiu 

Potrivit memoriului de prezentare, Selgros Cash&Carry intenționează să ridice un magazin pe un teren liber de construcții din Sibiu, situat între Calea Șurii Mari și Drumul Ocnei, în vecinătatea skatepark-ului. În zonă urmează să fie construite „funcțiuni comerciale cu caracter extraurban și funcțiuni administrative – sedii de birouri”, potrivit memoriului. 

Construcțiile propuse vor avea un aspect arhitectural și dotări corespunzătoare funcțiunilor comerciale. „Se vor asigura spații verzi plantate și perdele vegetale de protecție în proporție minimă de 20% din suprafața parcelei. Fâșia de teren rezultată din retragerea de la aliniament va fi plantată cu vegetație de talie medie și înaltă în proporție minimă de 50% din suprafață”, se mai arată în documentație. La fiecare patru locuri de parcare amenajate, se va planta un arbore.

Sens giratoriu în zona skatepark-ului

Odată cu apariția noilor construcții, se propune și amenajarea unui sens giratoriu în zona skatepark-ului din oraș. 

„Realizarea investiției ce face obiectul prezentei documentații implică intervenții de modernizare a circulației prin propunerea de amenajare pe Calea Șurii Mari a unui sens giratoriu la intersecția cu strada Macului, în dreptul intrării la centrul comercial propus. Sensul giratoriu va asigura fluidizarea circulației și a accesului atât în zona de parcare a centrului comercial, cât și din strada Macului, asigurând o posibilitate sigură de schimbare a sensului de deplasare pentru participanții la trafic”, se arată în documentație. Strada Drumul Ocnei ar urma să fie aliniată și lărgită. 

Ultima oră

Comentariul meu