eugen iordănescu, trimis în judecată în stare de libertate – fostul șef al ccia sibiu este cercetat, printre altele, de dare de mită

Eugen Iordănescu, fostul șef al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Sibiu a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârșirea mai multor infracțiuni printre care dare de mită. 

eugen iordănescu, trimis în judecată în stare de libertate – fostul șef al ccia sibiu este cercetat, printre altele, de dare de mită

Eugen Iordănescu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru o serie de infracțiuni de delapidare și corupție. „În legătură cu anterioarele noastre comunicate de presă din perioada 8-10 decembrie 2021 privind măsurile luate relativ la săvârşirea unor infracţiuni de delapidare şi corupție de către o persoană cu funcţie de conducere din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 16.05.2023 s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului”, nformează prim procurorul adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

El a fost trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni printre care:

– folosire a influenței sau autorității sale de către o persoană ce deține o funcție de conducere de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. și ped. de art. 13 alin. 1 din Legea nr. 78/2000;

– dare de mită, prev. și ped. de art. 290 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 din Legea nr.78/2000;

-folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prev. și ped. de art.12 alin. 1 lit. b din Legea nr.78/2000.

Toate aceste fapte au fost săvârşite în legătură cu procedura de ocupare a unor funcţii de conducere în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu .

Prin acelaşi rechizitoriu s-au dispus de asemenea şi soluţii de disjungere a cauzei în vederea completării urmăririi penale cu privire la comiterea unor infracţiuni de delapidare, complicitate la delapidare şi spălare a banilor.

 Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

Ultima oră

Comentariul meu