după urși, în sibiu își fac apariția și vulpile - directorul direcției silvice: „când sunt turbate, sunt periculoase”
Sursă foto: Bogdan Ciungara

Vulpile au început să își facă simțită prezența în Sibiu, iar pozele cu acestea să apară pe internet. Specialiștii ne-au transmis însă că nu este bine să ne apropiem de ele și că trebuie să fim atenți în preajma lor. 

Joi dimineața, o vulpe a fost văzută în Cartierul Arhitecților, iar pozele au ajuns pe internet. Numeroși sibieni au răspuns la postare și au amintit situații în care vulpile au fost prezente în oraș sau prin împrejurimi. Specialiștii ne recomandă însă să fim atenți la aceste animale și spun că există multiple motive pentru care acestea ar putea veni în oraș. „Vulpile umblă peste tot în lume, nu doar în Sibiu. În general din curiozitate, hrană, sunt multe motive pentru care ar putea veni în oraș” au transmis reprezentanții AJVPS Sibiu.

„La vulpe s-ar putea să fie chiar întâmplătoare prezența de vulpi în oraș. Trebuie să fie atenție la vulpi să nu fie turbate, deci iar este un comportament deviant. Când sunt turbate, sunt periculoase” a spus directorul Direcției Silvice, Ilie Troancă.

Citește și: Vulpe în Cartierul Arhitecților – Animalul a fost văzut pe strada Paul Smărăndescu

Nu trebuie să vă apropiați de vulpi

Chiar dacă prezența vulpilor este constantă pe străzile orașelor, specialiștii atrag atenția și recomandă să păstrăm distanța față de ele și față de animalele sălbatice în general. Vulpile pot fi imprevizibile și astfel pot transmite boli precum rabia.

„Să bată din palme, pentru că e animal sălbatic, să se sperie și să dispară de acolo. Să nu intre în contact, chiar dacă o vede moartă să nu pună mâna și să anunțe autoritățile, la 112 sau la Direcția Sanitar Veterinară” a mai spus directorul Direcției Silvice, Ilie Troancă.

Ultima oră

Comentariul meu