exclusiv - inter sibiu vrea să cumpere un loc în liga 3 - teodor birț: ”am început negocierile”

După ce echipa a ratat pe teren accederea în Liga 3, președintele echipei Inter Sibiu, Teodor Birț ia în calcul cesionarea dreptului de participare a unui alt club, pentru a putea juca în cel de-al treilea eșalon.

Interviul complet cu Teodor Birț și planul pentru Liga a III-a poate fi urmărit vineri seară, de la ora 20.00 pe oradesibiu.ro și pe pagina de Facebook. 

Inter Sibiu a ratat al doilea an consecutiv promovarea în Liga 3, însă conducătorul clubului, Teodor Birț ia în calcul să obțină un loc la eșalonul superior, care să fie conform cu ROAF-ul Federației Române. Pentru a afla opinia fanilor echipei despre acest lucru, fostul conducător de la FC Hermannstadt se gândește să facă și un sondaj de opinie în rândul suporterilor.

”Am început discuții cu cluburi care au retrogradat din Liga 2 și cluburi care sunt aproape sigure de promovare din Liga 4 în Liga 3. Stau să analizez, înainte să iau o decizie, aș face un sondaj de opinie în rândul suporterilor interiști, pentru că aș vrea să știu cum este primită această idee de către fani. Sunt convins că ar fi multe voci care ar spune că este altă clonă, că este altă echipă, dar avem exemple destule și la nivel de Liga 1, de echipe care au fost aduse tocmai pentru a ajuta puțin acest fenomen și pentru a mulțumi spectatorii, motiv pentru care m-am gândit și la acest sondaj, prin care să întreb și să văd câte voci sunt pentru a continua la Liga 4 și câte pentru a merge la Liga 3” a spus exclusiv la Ora de Sport președintele celor de la Inter Sibiu, Teodor Birț.

Stadionul Muncipal, o provocare

Dacă Inter va face pasul spre Liga 3 prin cesionarea locului unui alt club, Teodor Birț are în plan întărirea lotului și mutarea pe noua arenă din Sibiu. ”Stadionul Municipal este o provocare pentru noi, pe considerentul numeroșilor suporteri pe care echipa noastră îi are, aceștia merită să stea într-un cadru elegant și civilizat. Soluțiile prioritare sunt de a aduce la Inter sibieni sau oameni ancorați la Sibiu, care au jucat fotbal aici, care sunt determinați să rămână, aș pleca de la aceste date ale problemei. Este devreme să dau un verdict, nu îmi este clar ce vom face și există diferențe între Liga 4 și Liga 3. Este clar că nu poți să aduci decât jucători pentru eșalonul respectiv!”  a mai spus conducătorul de la Inter la Ora de Sport.

Teodor Birț a reînființat în urmă cu doi ani echipa Inter Sibiu, la 21 de ani de la desființarea acesteia. Denumirea echipei vine de la „IN”, de la fosta fabrică Independența, care a înființat echipa în 1982, și „TER”, de la cartierul Terezian, unde a fost fondat clubul.

exclusiv - inter sibiu vrea să cumpere un loc în liga 3 - teodor birț: ”am început negocierile”

 

Ultima oră

Comentariul meu