salariu bani
foto: arhivă

Corpul de Control al Ministerului Educației a declanșat o anchetă la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea. Directorul Daniel Negrean, care este și consilier local PNL, le-ar fi cerut elevilor din clasele a XII-a câte 200 de lei pentru a participa la o festivitate de absolvire fastuoasă, organizată în curtea școlii.

Potrivit Bihoreanul, directorul școlii a fost înregistrat la o ședință cu părinții elevilor de clasa a XII-a, când le spunea pe față că trebuie să plătească fiecare câte 200 de lei pentru festivitate. El ar fi recurs și la amenințări, cum ar fi faptul că nu le va da elevilor diplomele de absolvire, relatează DigiFM.

Un părinte i-ar fi reproşat că asta sună a şantaj, dar directorul a replicat: „Nu e niciun fel de ameninţare. La urma urmei, în viaţă trebuie să te supui unor reguli. Dacă vrei, te supui, dacă nu, ieşi afară”.

În apărarea sa, Daniel Negrean a susţinut că a vrut să organizeze o festivitate similară celei pe care a văzut-o la inaugurarea unei şcoli private, cu acţionariat elveţian.

Ultima oră

Comentariul meu