echipa secției de neonatologie din sibiu, locul i la un concurs național - vor primi un schimb de experiență în germania

Echipa Secției Clinice Neonatologie din cadrul Spitalului Județean Sibiu a obținut un premiu meritat prin munca dedicată îngrijirii prematurilor și nou-născuților. Spitalul s-a clasat pe locul I la un concurs organizat de Asociația Română pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați (ARNIS).

Îngrijirea de tip Kangaroo Mother Care (KMC) implică poziționarea bebelușilor pe pieptul mamei, piele pe piele, ceea ce creează un mediu sigur și confortabil pentru dezvoltarea și creșterea copilului. Această metodă a fost practicată cu succes în secția neonatologie a SCJU Sibiu de peste 15 ani, oferind multiple beneficii atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Premiul cel mare obținut de echipa din Sibiu le va permite să viziteze o clinică de neonatologie din Germania, unde vor putea învăța noi tehnici și strategii pentru îngrijirea prematurilor și nou-născuților. Această experiență valoroasă le va permite să își îmbunătățească abilitățile și cunoștințele prin aducerea de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește îngrijirea copiilor din secția de neonatologie.

”Sunt perioade în viață când trecem prin momente grele, însă cu încredere, speranță și oameni care pun suflet în ceea ce fac, le putem depăși cu mai multă ușurință. Cuvintele sunt de prisos când o mamă se află alături de puiul ei în terapie intensivă. Facem tot posibilul ca fiecare zi petrecută în terapie intensivă să nu lase doar amintiri neplăcute. Kangaroo Mother Care este o terapie ușor de efectuat, un liant afectiv între mamă și copil, întotdeauna aducând zâmbete, liniște si momente de neuitat. Brațele mamei sunt magice!” a declarat dr. Aurelia Ștefan!

Îngrijirea neonatală este un domeniu complex și solicitant, iar munca echipei din Sibiu a fost recunoscută atât la nivel național, cât și internațional pentru efectul pozitiv pe care îl are asupra vieții nou-născuților.

Ultima oră

Comentariul meu