„Caraibe de Europa”, plaja aproape de România - Ideală pentru un buget redus
Sursa foto: Bascheți Călători

„Caraibe de Europa” așa se numește o destinație cu nisip alb și fin, foarte aproape de România. Turiștii sunt atrași de peisajele fascinante, dar mai ales de apa turcoaz care înconjoară Insula Chrissi

Grecia este întotdeauna printre locațiile pe care orice turist și-ar dori să le vadă. Aici, la sud de faimoasa Insulă Creta se găsește Insula Chrissi, care de-a lungul timpului a fost denumită și ”Caraibe de Europa” sau ”Caraibe din Mediterană”, potrivit Fanatik.

Insula Chrissi se află în Marea Libiei și se întinde pe o suprafață de 6 kilometri pătrați. Se caracterizează prin culoarea turcoaz a mării, apa cristalină, pietre colorate pe plajă, roșii, cărămizii, negre și gri, dune unduioase și cedri.

Datorită aspectului unic, anual, peste 200.000 de turiști vin în vacanță pe Insula Chrissi. Se poate ajunge în zonă cu nave de croazieră, care circulă destul de des și când nu este sezonul estival, fiindcă sunt persoane care preferă să se bucure de liniște și doar să admire peisajul.

Se spune că cedrii de pe Insula Chrissi sunt foarte vechi, de peste 200 de ani. Pentru că este un loc foarte frumos, nelocuit, autoritățile locale își doresc să-l protejeze și nu permit șederile de o noapte sau campingul. Sunt posibile doar excursiile de o zi.

În 2022, accesul s-a interzis pe Insula Chrissi. Din ce motiv

În 2022, după ce s-a observat că turiștii au lăsat mizerie în urma lor, au dormit în corturi și au distrus habitatul natural, Administrația Regională a Insulei Creta nu a mai permis accesul vizitatorilor pe Insula Chrissi. Cele mai multe probleme s-au creat cedrilor.

Unii copaci vechi de peste 100 de ani au ajuns în riscul prăbușirii din cauza neglijenței turiștilor. Unii dintre ei aduceau pe insulă chiar animale, precum capre sau măgari, aceștia mâncând din frunzele cedrilor și trăgând de crengi. Autoritățile, pentru ca insula să se refacă, au mai permis în 2022 doar apropierea de insulă cu barca și înotul până la țărm.

”Copacii au fost dezrădăcinați și uscați, iar interzicerea vizitelor este necesară pentru a oferi naturii timp să se refacă. Unii turiști au adus capre pe insulă, iar animalele au mâncat toate plantele mici pe care le-au găsit”, informa Administrația Regională a Insulei Creta.

Grecia este una dintre cele mai favorite locații de vacanță, inclusiv a românilor, aceștia fiind atrași de prețurile mai mici din statul elen, comparativ cu cele de pe litoralul nostru. Luna august este un sezon de vârf în Grecia, deoarece vin cei mai mulți turiști, fiindcă își iau concediu.

Ultima oră