bicicliștii din șura mare pedalează 3.500 de kilometri - turul cycle4globalgoals începe în piața mare și se va termina în olanda
Sursă foto: Facebook/Wouter Janssen

Bicicliștii din Șura Mare vor participa la turul Cycle4GlobalGoals, parcurgând 3500 de kilometri din Sibiu până în Deventer, Țările de Jos. Scopul turului este de ai face pe oameni să conștientizeze importanța dezvoltării durabile din punct de vedere social, economic și de protecție a mediului. 

Bicicliști din Șura Mare, Sibiu și împrejurimi se vor alătura turului Cycle4GlobalGoals, care va începe pe data de 23 mai 2023 la Sibiu și se va încheia pe 6 iulie la Deventer, Țările de Jos. Inițiatorii proiectului, Wouter și Adina Janssen sunt doi bicicliști pasionați din România (Sibiu) și Olanda (Deventer), care mutați în România dezvoltă proiecte de sustenabilitate prin Asociația EUphemia.

Scopul turului este de a crește gradul de conștientizare cu privire la dezvoltarea sustenabilă din punct de vedere social, economic și de protecție a mediului. În timpul turului bicicliștii vor vizita și exemple locale de dezvoltare durabilă în orașele pe care le traversează. „Vrem să creăm o mișcare la care cât mai mulți oameni să ni se alăture atât pe bicicletă, cât și prin a face cunoscute exemple de dezvoltare sustenabilă”, spune Adina Janssen-Țintea, președinta asociației.

Startul din Piața Mare va fi dat de primarul Astrid Fodor

Activitatea bicicliștilor va începe la Șura Mare în data de 23 mai la Școala Andrei Șaguna din localitate. Începând cu ora 7:45, primar al Comunei Șura Mare, Ionuț Maier, împreună cu bicicliștii, cadrele didactice și elevii vor participa la o activitate de plantare de pomi în curtea școlii.  La ora 8:30 bicicliștii vor pleca spre Sibiu, unde se vor instala în Piața Mare, în fața Primăriei din Sibiu.

bicicliștii din șura mare pedalează 3.500 de kilometri - turul cycle4globalgoals începe în piața mare și se va termina în olanda

Începând cu ora 9:30 se vor alătura în Piața Mare și reprezentanți ai ambasadei împreună cu o delegație de oameni de afaceri din Țările de Jos condusă de Thomas Walder, vice-primar al Municipiului Deventer. Startul oficial al turului va fi dat la ora 10:00 de către Astrid Fodor, primar al Municipiului Sibiu și Thomas Walder, vice-primar al Municipiului Deventer.

În prima etapă care se va încheia la Dobra, bicicliștii vor fi însoțiți parțial de Serviciul de Poliție Rutieră Sibiu, susținător și colaborator al acestui proiect de sustenabilitate. Proiectul Cycle4GlobalGoals este realizat în colaborare cu autorități locale, ong-uri și IMM-uri din țările traversate și este sprijinit financiar și de Ambasada Regatului din Țările de Jos.

Cycle4GlobalGoals va trece granița în 29 mai

Sâmbătă, 27 mai, Cycle4GlobalGoals va ajunge la Drobeta Turnu-Severin, unde împreună cu Primăria Municipiului Drobeta Turnu-Severin, Poliția Rutieră și Asociația Mod of Life se va organiza un tur cu bicicleta de 10 km pentru promovarea mersului pe bicicletă și a unui stil de viață sănătos.

Luni, 29 mai, turul va trece granița României și va continua în Serbia. Organizatorii spun că doresc să conecteze și mai mult Europa de Est și de Vest, printr-un mod sportiv, dar mai presus de toate sustenabil. „Legătura devine și mai simbolică, deoarece orașele partenere de lungă durată Sibiu și Deventer sunt începutul și sfârșitul acestui tur” transmit organizatorii.

 

Ultima oră

Comentariul meu