VIDEO: Modernizarea laboratorului de analize al Spitalului Județean - Chelcea: „Oradea este un etalon. Ce am văzut acolo îmi doresc să fie și la Sibiu”

Laboratorul de analize din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu va fi modernizat, a anunțat managerul Daniel Chelcea în cadrul unei conferințe de presă. Acesta spune că va prelua modelul aplicat de spitalul din Oradea, acolo unde s-a pus accentul pe automatizare. „Oradea este un etalon în privința laboratorului”, a spus Chelcea. 

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu a fost în weekend la Oradea pentru a vedea cum arată laboratorul de analize din spitalul județean. Acesta a rămas plăcut impresionat și spune că își dorește să implementeze în Sibiu ce a văzut acolo. 

„În mod cert se dorește o modernizarea a laboratorului, în sensul acesta am și fost plecat în weekend la Oradea. Oradea este un etalon în privința laboratorului, un laborator în mare parte automatizat, pe partea de bio-chimie, care e automatizată în întregime, urmând ca și alte zone din laborator să fie preluate. Ce am văzut acolo mi-a plăcut extrem de mult și îmi doresc să fie și aici. Laboratorul va fi modernizat, dar într-o etapă ulterioară reabilitării termice. Avem prea multe lucruri începute. Nu anul acesta, este o intenție, căutăm surse de finanțare”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Daniel Chelcea.

Potrivit managerului Spitalului Județean Sibiu, în Spitalul Județean Oradea, proba recoltată de asistentă nu este atinsă de nimeni altcineva decât de asistenta care a recoltat-o. În rest, totul este automatizat, de la transport la mișcarea în cadrul laboratorului, inclusiv partea de eliminarea a deșeurilor. „Asta îmi doresc. Crește calitatea, scade riscul de analize greșite, de contaminare”, a adăugat Chelcea.  

Ultima oră

Comentariul meu

Publică