video: ct-ul și rmn-ul de la neurologie nu sunt încă funcționale - director spital: „din 19 mai avem autorizația”

Secția de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență a fost renovată și utilată cu aparatură nouă, lucrarea fiind finalizată în urmă cu o lună. În tot acest timp, Computerul Tomograf (CT) și aparatul de Rezonanță Magnetică (RMN) nu au putut fi utilizate din lipsa unor autorizații. Managerul SCJU a anunțat că, începând cu data de 19 mai, acestea vor fi funcționale. 

Computerul Tomograf (CT) achiziționat recent pentru dotarea Secției de Neurologie, proaspăt modernizată, nu este funcțional. Spitalul Județean Sibiu a așteptat să primească avizele de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) pentru a-l putea pune în funcțiune. În aceeași situație a fost și RMN-ul. Acestea vor putea fi utilizate începând cu finalul acestei săptămâni, a anunțat managerul spitalului. 

„Cu jumătate de oră mai devreme am primit o informație de la CNCAN, în data de 18 mai avem autorizația. Legat de Rezonanța Magnetică, inițial firma producătoare care asigură trainingul programase în data de 9 mai, dar a fost reprogramat în 16-18”, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, Daniel Chelcea, managerul Spitalului Județean Sibiu. Data de la care vor fi folosite este 19 mai.

Lucrările de la Secția de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu au fost finalizate în luna aprilie. Modernizarea și echiparea medicală a fost realizată printr-o investiție de 40 de milioane de lei, fiind achiziționată inclusiv aparatură medicală de ultimă generație.

Ultima oră

Comentariul meu