Se lansează platforma unde sibienii își pot spune ”ofurile” – Găvozdea: „Vrem să aflăm care sunt durerile locuitorilor Sibiului”

O nouă platformă civică a fost lansată la Sibiu. Alexandru Găvozdea, alături de o echipă, va lansa în curând platforma de gândire și acțiune – Sibiu2024, cu scopul de a rezolva cât mai multe probleme cu care sibienii se confruntă.

Prin această inițiativă se urmărește realizarea aspectelor importante ale vieții în Sibiu și problemele orașului care afectează sibienii, influențează viața cotidiană și viitorul comunității. Toate acestea vor fi analizate în profunzime, urmând ca mai apoi să fie soluționate.

„Direcția pe care ne-am propus-o este aceea de a creiona un plan pentru Sibiu care să țină cont de toate nevoile tuturor grupurilor și aici mă refer la o viziune holistică. Când facem urbanism ne lovim și de alte aspecte care țin de distribuția ilegală în oraș a serviciilor, educație, spații verzi și asta ne preocupă permanent. Sunt multe lucruri și legate de absența infrastructurii sportive care face ca petrecerea timpului liber pentru copii și tineri să fie altfel decât era în copilăria noastră când puteam bate mingea în spatele blocului și lipsa de preocupare în exterior duce la abandonarea copiilor cu telefoanele în mână care duce și la o segregare socială.

Atunci planul  nostru a fost să adunăm la un loc oameni care se pricep în toate aceste zone diferite și să încercăm împreună să definim problemele, care sunt durerile sibienilor, să le verificăm și după acea să creăm soluții. Unele idei incipiente deja sunt și se regăsesc pe platformă, dar pot veni și altele în completare”, spune Alexandru Găvozdea, fost președinte al Ordinului Arhitecților din România.

Se lansează platforma unde sibienii își pot spune ”ofurile” – Găvozdea: „Vrem să aflăm care sunt durerile locuitorilor Sibiului”

Fostul președinte al Ordinului Arhitecților din România împreună cu arhitectele Maria Găvozdea și Andreea Tănase, Andy Fazekaș, Ioana Șurubaru, președinta Confederației Europene a Centrelor de Tineret, Valentin Arvunescu și Cătălina Costache, director executiv Fundația Polisano sunt membri ai grupului de lucru pentru platforma civică Sibiu2024.

 

Ultima oră

Comentariul meu