Patru pui de mierlă au fost salvați după ce au fost găsiți într-un cuib, după tăierea unui copac. Lucrătorii au contactat Asociația Prietenii Berzelor pentru a prelua micile păsări. „O familie de 4 mierle a fost salvată de angajații Serviciului Parcuri și Zone verzi din cadrul Primăriei Sibiu. În timpul îndepărtării unei ramuri căzute din cauza vântului puternic dintr-o salcie de pe malul Cibinului, aceștia au găsit un cuib în care se aflau păsărelele.
Lucrătorii au luat bucata de ramură în care se afla cuibul și au adăpostit-o temporar la căldură pentru ca puii de mierle să nu aibă de suferit. Apoi au contactat Asociația Prietenii Berzelor care i-a preluat și îi va îngriji într-un incubator până când aceștia își vor putea lua zborul”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu, într-o postare pe pagina de facebook.
Mierla este un reprezentant al familiei Turdidae care se încadrează în grupul păsărilor cântătoare, împreună cu sturzii și cocoșarii. Este una dintre păsările cel mai des auzite cântând în parc dar si prin aproape fiecare petec de zonă verde din oraș. Cântecul ei domol este poate cel mai cunoscut dintre ale păsărilor care pot fi auzite în oraș.
Mierla este o specie cu un dimorfism sexual pronunțat, adică masculul poate fi ușor diferențiat de femelă. Mierla femelă este de culoare bej-maroniu, adeseori cu pete vizibile pe piept. Iar juvenilii sunt maronii, indiferent de sex. Pasărea cuibărește în zone diverse, de la păduri montane până la parcuri urbane sau chiar grădini. Cuibul pe care îl construiește are forma unui castron, așezat pe ramificațiile arborilor și arbuștilor, uneori și pe muchiile unor construcții, potrivit specialiștilor sin cadrul „Cunoaște natura din jurul tău”.