Unul beat, alți doi fără permis – „Capturile” de weekend ale polițiștilor sibieni în trafic
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au fost prezenți în trafic și în weekend, reușind să depisteze mai mulți șoferi care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier. Doi dintre ei au fost prinși pe șosele deși nu aveau permis de conducere, iar unul era băut. 

Prima „captură” a polițiștilor a fost un bărbat care conducea un moped neînmatriculat, fără să aibă permis de conducere. „La data de 14 mai, în jurul orei 11:20, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic, în localitatea Tălmăcel, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, localnic, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Tot în 14 mai, în jurul orei 01:43, polițiștii au oprit în orașul Avrig un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Sebeș, județul Alba, care deținea un permis de conducere străin. În urma testării alcoolscopice, rezultatul a fost de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate spitalicească în vederea prelevării de mostre biologice de sânge. Polițiștii au deschis, și în cazul lui, un dosar penal, de această dată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cazul unui șofer, polițiștii au fost nevoiți să ia legătura cu Biroul Interpol. Oprit în trafic, acesta le-a prezentat o poză cu un permis de conducere emis de autoritățile altui stat. „La data de 12 mai a.c., în jurul orei 12:10, polițiștii au oprit un autoturism pe strada Brateiului din municipiul Mediaș, autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 31 de ani. În cadrul controlului documentelor, tânărul a prezentat o fotografie a unui permis de conducere emis pe numele său de către autoritățile unui alt stat. Ulterior, cu sprijinul Biroului Interpol, a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, spune Lazăr. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ultima oră

Comentariul meu