Potrivit unui comunicat al companiei, auditul a certificat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne poate asigura controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei. Obţinerea acestei acreditări este rezultatul unui efort conjugat al Cris-Tim şi al altor producători de mezeluri din România, al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi al ambasadelor celor două ţări – SUA şi România, scrie Agerpres, relatează Economica.
„Mulţumim în mod special ANSVSA, domnului preşedinte Alexandru Bociu, vicepreşedinţilor şi întregii conduceri pentru toate eforturile depuse. După ani de muncă susţinută, este prima conducere care a făcut posibilă această realizare, cu beneficii atât pentru economia ţării noastre, cât şi pentru producătorii de carne din România. Totodată, mulţumirile noastre merg şi către Ambasada SUA în România, către Ambasada României în SUA, cât şi către ceilalţi producători din România care prin eforturile depuse, au dus la obţinerea acestei acreditări extrem de importante pentru ţara noastră”, a declarat CEO-ul grupului, Radu Timiş Jr.
Fondat de familia Timiş acum trei decenii ca o mică afacere, Grupul Cris-Tim este astăzi liderul pieţei de carne procesată şi al pieţei de ready meals, totodată un jucător important în domeniul lactatelor şi al ospitalităţii. Grupul este şi cel mai mare jucător cu capital românesc de pe piaţa locală care deserveşte 18 ţări europene dintre care două în afara Uniunii Europene. Peste 35% dintre produsele exportate sunt din categoria de salamuri, urmate îndeaproape de mici, parizer, specialităţi şi cârnaţi. Exportul este prioritar în strategia de creştere a Grupului Cris-Tim, cu o pondere anuală în cifra de afaceri de peste 12% la acest moment.
În 2017, Cris-Tim a lansat în premieră Eticheta Curată, devenind primul producător de astfel de produse.
România este eligibilă să exporte salamurile crud – uscate şi conservele de carne de porc în SUA după ce raportul final al misiunii de audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) a concluzionat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne este organizat astfel încât să ofere controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei, a anunţat, pe 8 mai, Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Similare
Ultima oră
- U Cluj se teme de meciul de la Sibiu. Sabău: “FC Hermannstadt poate bate pe oricine…” acum 21 de minute
- A început campania „Încalță un copil de iarnă”. Se strâng ghete noi pentru copiii nevoiași din județul Sibiu acum 3 ore
- Târgul de Crăciun și piețele din Sibiu, vizate de controale acum 3 ore
- Minoră dispărută în Mediaş. Dacă o vedeți, sunați la 112! acum 16 ore
- Cod roșu de vânt puternic în judeţul Sibiu acum 16 ore