o profesoară din sibiu îi învață pe elevi cum să fie oameni - paula ciucur: ”le povestești despre onestitate, despre ce înseamnă calitatea vieții”
foto Adevărul

Profesoara Paula Ciucur din Sibiu își încurajează elevii să caute răspunsuri la întrebările care îi frământă, să facă legături cu ceea ce știu și să pună noile informații la locul lor. Dar mai presus de toate, îi învață să fie oameni.

Paula Ciucur, profesoară de știinţe socio-umane la Colegiul Național „Octavian Goga“ din Sibiu, a fost desemnată profesor Merito în 2016 pentru metodele sale nonformale de predare, relatează ziarul Adevărul.

„A fost în firescul lucrurilor să fiu profesor. Părinții mei au fost învățători într-un sat frumos tare, Vinerea din județul Alba. De fapt, în familia mea extinsă, suntem patru învățători și trei profesori, o «predestinare» genetică și o proximitate permanentă cu școala sau cu povești despre școală“, a declarat dascălul pentru „Weekend Adevărul“.

Pentru că a terminat un profil real, are o preferință clară înspre logică, argumentare și comunicare între disciplinele pe care le predă.

„Alegerea filosofiei (ulterior și a sociologiei) a fost efectul magiei unei etape naționale la Olimpiada de științe socio-umane. Eram în clasa a XII-a și am venit de acolo, de la naționala din Piatra-Neamț, cu decizia de a fi studentă la Filosofie la Universitatea «Babeș-Bolyai». Au fost cinci ani în Cluj și, fără îndoială, cea mai spectaculoasă creștere din viața mea”, explică Paula de ce a ales acest drum.

o profesoară din sibiu îi învață pe elevi cum să fie oameni - paula ciucur: ”le povestești despre onestitate, despre ce înseamnă calitatea vieții”

„Neconvențională, spectaculoasă și extrem de creativă“

În fiecare an a avut câțiva olimpici, începând cu 2011, cu excepția anilor de pandemie, chiar dacă nu este neapărat o susținătoare a olimpiadelor școlare, pentru că întotdeauna i s-a părut un mediu mult prea competitiv, cu experiențe greu de gestionat emoțional de către elevi.

Ultima oră

Comentariul meu