antrenorul lui csu acuză problemele medicale după înfrângerea cu rapid - ”încă ne recuperăm după aceste accidentări”

BC CSU Sibiu a cedat sâmbătă, în primul meci din finala mică a Ligii Naționale de baschet masculin, 72-83 în deplasare, cu Rapid București.  Alb-vișiniii conduc cu 1-0 la general, dar Sibiul nu depune armele și speră să egaleze luni, în al doilea meci.

Antrenorul celor de la CSU Sibiu, Tomas Rinkevicius acuză lipsa de prospețime a jucătorilor, cauzată de problemele medicale care încă își pun amprenta asupra echipei.

„S-a întâmplat la fel ca și în ultimele meciuri. Încă așteptăm ca unii jucători să revină la cea mai bună versiune a lor, cea de acum o lună. Încă ne recuperăm după aceste accidentări, simt asta în timpul meciurilor. Nu suntem proaspeți, nu suntem rapizi, nu suntem atletici, așa că trebuie să revenim la acel nivel. Dacă vrem să câștigăm cu Rapid, trebuie să avem meciuri excelente. Suntem foarte departe de cel mai bun nivel al nostru, dar îl putem atinge. Avem două zile să ne recuperăm și să ne pregătim pentru următorul meci, când poate vom avea o energie mai bună. Poate vom fi mai rapizi, mai puternici. Asta va fi important. Cred că procentajele și jocul ofensiv au fost mai slabe și din cauza faptului că nu suntem cea mai bună versiune a noastră”, a declarat Tomas Rinkevicius pentru pagina oficială de facebook a clubului sibian.  Roberts Blumbergs si Rares Uță au încheiat terapia la RMN Diagnostica, dar nu sunt refăcuți complet.  Daniel Manchon mai are încă ședințe de fizioterapie de urmat și cu siguranță va mai dura până își va reveni la capacitate optimă.

Uță: ”Venim acasă cu 1-1”

Pivotul Rareș Uță crede că apărarea nu a fost la nivelul dorit, în primul joc cu Rapid.  „N-am făcut deloc meciul pe care ni l-am dorit. N-am respectat planul de dinaintea meciului, în special în apărare. N-am fost destul de agresivi. Ne-am obișnuit fanii cu o apărare foarte agresivă, să câștigăm lupta la recuperări, însă în acest meci a existat un motiv pentru care nu s-a întâmplat asta pe care trebuie să îl vedem. În atac ne-a lipsit un pic cred eu încrederea. Este doar 1-0 pentru ei, seria continuă. Mai avem un meci foarte important luni și sperăm să venim acasă cu 1-1”, a precizat internaționalul Rareș Uță.

Meciul al doilea din finala mică va avea loc tot în Sala Sporturilor din Giulești și este programat luni, 15 martie, de la ora 20. 00.

antrenorul lui csu acuză problemele medicale după înfrângerea cu rapid - ”încă ne recuperăm după aceste accidentări”

 

Ultima oră

Comentariul meu