tot ce trebuie să știi înainte să cumperi un televizor

Uitatul la televizor este una dintre cele mai populare forme de divertisment. Este un lucru comun ca în majoritatea locuințelor să existe cel puțin un televizor. De cele mai multe ori este folosit pentru a urmări știri, a viziona filme sau, în unele cazuri, pentru a afișa jocuri. Să redea un ansamblu de imagini este funcția principală a unui televizor, așadar modul în care dispozitivul utilizează lumina și culorile este aspectul care contează cel mai mult.

Calitatea imaginii este elementul central care face un televizor să merite cumpărat. Totuși, există și alte caracteristici care influențează decizia de cumpărare. Funcția dispozitivului de a fi inteligent sau conexiunea wireless la internet sunt două dintre caracteristicile pe care orice televizor trebuie să le aibă pentru a fi competitiv. Când vrei să achiziționezi trebuie să fii atent la aceste aspecte și să compari funcțiile dispozitivelor pentru a cumpăra modelul care te avantajează cel mai mult. Acest articol este un scurt ghid care subliniază caracteristicile importante pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a cumpăra un televizor. De asemenea, vei citi și despre câteva modele de televizoare populare.

Aspecte generale

Căutarea trebuie să înceapă cu deciderea unui buget. Este important să îți setezi bugetul de la început, pentru a nu ajunge să plătești mai mult decât îți permiți din cauza unei reduceri care pare avantajoasă. Piața e plină de modele de televizoare care să se potrivească pentru toate nevoile. De asemenea, fiecare model are mai mult variante, în funcție de lungimea diagonalei. Caracteristicile sunt aceleași, doar prețul crește,fiind direct proporțional cu mărimea dispozitivului.

Următorul aspect care trebuie să primească atenția ta este mărimea televizorului. Nu există mărimi exacte pe care fiecare marcă să le aibă, deoarece producătorul decide lungimea diagonalei. Totuși, trebuie să alegi mărimea dispozitivului în funcție de nevoile tale și de locul unde va fi poziționat. Dacă vrei să cumperi un televizor pentru living, un model mai mare va fi mai potrivit, deoarece încăperea permite acest lucru. În schimb, un televizor pentru bucătărie are o diagonală mai mică, deoarece spațiul de depozitare este ocupat de mobilier și instrumente pentru gătit.

Tehnologia pe care ecranul o folosește pentru a reda imaginea este, de asemenea, importantă. Din acest punct de vedere există trei opțiuni disponibile: LED, OLED și QLED.

  1. Ecranul LED este varianta mai ieftină și mai comună, însă care consumă mai multă energie în timpul funcționării
  2. Ecranele OLED și QLED sunt mai scumpe datorită faptului că oferă o imagine mai calitativă, o experiență mai bună pentru privitor și consumă mai puțină energie electrică

Celelalte caracteristici importante sunt conectivitatea televizorului, sistemul audio și calitatea de televizor inteligent. Majoritatea televizoarelor sunt Smart Tv, totuși trebuie să te asiguri de acest lucru înainte de achiziționare. Un dispozitiv inteligent are mai multe avantaje precum accesul la internet sau platforme de streaming și screen mirroring. De asemenea, trebuie să te asiguri că televizorul se poate conecta la rețeaua de internet din casa ta într-un mod wireless.

O practică utilă este să vizitezi magazinele online pentru a compara prețurile și caracteristicile produselor. Deseori se întâmplă ca un televizor să aibă prețuri diferite în funcție de distribuitor. De asemenea, verifică recenziile dispozitivului, indiferent de ce cumperi pe internet. Anumite modele sunt predispuse la probleme, iar în comentariile lăsate de cumpărători vei afla despre acestea. În plus, vei afla și despre părerea lor cu privire la dispozitiv, lucru care te va ajuta să iei decizia.

După ce ai câteva modele preferate, trebuie să le faci o probă cu ochii tăi. Este important să vizualizezi imaginea redată de acele televizoare, pentru a vedea cum ți se simt ochii în urma vizionării. Poți distinge foarte ușor diferența dintre modele în urma unei scurte vizionări. Această pretestare este importantă, deoarece fiecare model redă culorile și lumina diferit, iar ochii tăi ar putea reacționa diferit în funcție de televizor. Anumite palete de culori afectează persoanele sensibile.

Modele de televizoare

TV Sony OLED 55A83J

Acest model de Tv Sony este foarte popular printre televizoarele OLED. A fost lansat pe piață în anul 2021 și este Smart TV. De asemenea, acest Tv Sony are o rată de refresh a imaginii de 100Hz și caracteristici precum asistent cu comandă vocală și calibrare acustică.

TV LG Smart LED 43UQ70003LB

Acest model are ecran LED și oferă o claritate a imaginii 4K. A apărut în anul 2022, iar sistemul de operare cu care funcționează este webOS. Este un televizor foarte bun pentru filme și jocuri.

Procesul achiziționării unui televizor poate fi anevoios uneori. Totuși. trebuie să te gândești la nevoile tale. Dacă îți propui să te uiți des, la filme de înaltă calitate, este mai bine să optezi pentru un ecran OLED. Renumele unei mărci asigură calitate dispozitivului, deci alege unul dintre modelele populare de Tv Sony sau LG.

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu