premiul „eticheta europeană pentru excelență în buna guvernare” pentru comuna sadu - valentin ivan: „se confirmă că direcția noastră este bună”
Sursă foto: Facebook/Comuna Sadu

Comuna Sadu a fost premiată la Palatul Victoria cu titlul „Eticheta europeană pentru excelență în buna guvernare – ELoGe!”. Sadu s-a clasat pe locul nouă din cele 30 de autorități publice locale selectate. 

Comuna Sadu a primit premiul joi, 11 mai, la Palatul Victoria, în cadrul unei ceremonii organizate de Secretariatul General al Guvernului și Consiliul Europei. Primarul din Sadu, Valentin Ivan este recunoscător pentru acest titlu și susține că Sadu a primit premiul pentru transparența pe care autoritățile o au în raport cu cetățenii. „Pentru comună este în primul rând o recunoaștere a evoluției noastre de dezvoltare durabilă și de transparență și implicare cetățenească este recunoscută la asemenea nivel implicit de reprezentanții Consiliului Europei. Este cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru că evaluarea este echivalența între încrederea pe care cetățeanul o acordă administrației publice și grad de implementare a politicilor publice locale. Pentru noi nu neapărat acest titlu este cel care ne certifică direcția noastră bună și faptul că cetățeanul ne confirmă că direcția noastră este bună” a declarat pentru Ora de Sibiu, Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

premiul „eticheta europeană pentru excelență în buna guvernare” pentru comuna sadu - valentin ivan: „se confirmă că direcția noastră este bună”
Sursă foto: Facebook/Comuna Sadu

Dezvoltarea comunei rămâne prioritate

Concursul a vizat care este gradul de transparență între autoritățile locale și cetățeni, dar și ce investiții s-au realizat de către autoritățile locale. „Au fost foarte multe chestionare care au fost distribuite în comunitate și pe baza evaluărilor pe care le-au făcut experții am obținut punctajul. Important este că direcția este bună și raportul pe care noi îl avem în transparență cu cetățeanul este în direcția bună” a spus primarul din Sadu.

Pentru viitor, primarul de la Sadu vrea să încurajeze sectorul privat care să ajute la dezvoltarea comunei. „Provocarea noastră cea mai mare, acum, este să avem capacitatea să implementăm toate proiectele în care suntem angrenați, atât din PNRR, cât și cele atrase din Programul Național Anghel Saligny și din alte fonduri. Și să încurajăm sectorul privat ca să vină cu o altă etapă de dezvoltare la o scară mai mare în ceea ce privește formele asociative ale linilor de producători. Avem parcul industrial din zona Tălmaciu pe care vrem să îl punem în mișcare, să creăm pilonul de sustenabilitate, avem direcție de reducere a cheltuielilor pentru soluțiile cu energie verde, eficiență energetică în care suntem angrenați acum prin PNRR” a spus Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu