învățământul dual la sibiu, prioritate în cadrul proiectului „românia educată” - turcan: „sper să beneficieze de constituirea de consorții”

Președintele filialei PNL, Raluca Turcan, a vorbit în cadrul conferinței de presă de vineri, 13 mai, despre învățământul dual și importanța acestuia în Sibiu.

Ramura învățământului dual în Sibiu a reprezentat o parte dintre subiectele abordate de Raluca Turcan la conferința de presă, de vineri. Printre proiectele de legi ale educației din cadrul proiectului „România Educată” se regăsesc măsuri de combatere a violenței și a abandonului școlar, de combatere a analfabetismului funcțional, de implementare a unei educații centrate, dar și constituirii de consorții de învățământ profesional dual, la Sibiu.

„Am introdus în acest pachet de legi învățământul superior dual și în același timp posibilitatea constituirii de consorții de învățământ profesional dual. Baza legală pentru programul de investiții în consorții de învățământ profesional dual reprezintă și o măsură care se bucură de o alocare financiară consistentă și sper ca Sibiul să ajungă beneficiar direct al acestei măsuri prin finanțarea unui consorțiu pentru învățământ profesional dual, proiect în care sunt implicate autorități publice, primăria și parteneri din sistemul de educație, Universitatea „Lucian Blaga” și liceele tehnologice”, spune Președintele filialei PNL, Raluca Turcan.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu