cât costă o casă în localitățile din împrejurimile sibiului - locuință, cu 30.000 de euro în apoldu de sus
Sursa foto: Olx.ro

Casele la țară reprezintă o opțiune atât pentru tineri, cât și pentru persoanele care caută un loc de „refugiu” liniștit. Împrejurimile Sibiului sunt bogate în ofertele de vânzarea a caselor de diferite mărimi, tradiționale, care necesită renovări mai mult sau mai puțin.

Sibienii și, nu numai, găsesc oferte de case individuale atât pe site-uri cunoscute de vânzări, dar și pe grupurile de pe facebook destinate persoanelor care își doresc să ducă o viață la țară liniștită, departe de cotidian. De altfel, mai este o categorie de persoane care caută într-o mică gospodărie, un refugiu astfel încât să îmbine viața la oraș cu cea de la sat. Cașolț, Ruși, Sadu, Poplaca, Gura Râului, Apoldu de Jos și Richiș sunt o parte dintre comunele și satele unde atât sibienii, cât și persoane venite din alte zone ale țării caută o nouă casă.

Primarul din Sadu, Valentin Ivan, a observat un interes crescut pentru achiziționarea de case în comună. De exemplu, în Tocile se găsesc zeci de case scoase la vânzare, însă majoritate sunt construite recent, nu tradiționale. Prețurile încep de la 50.000 de euro pentru o casă cu două dormitoare, o bucătărie și o baie și pot ajunge la peste 300.000 de euro pentru o vilă cu cinci camere și piscină.

„Vin și din afara țării oameni care vor să locuiască la sat. Avem o cerere foarte mare. Nu este ofertă pentru cererea care este de locuințe la Sadu și asta pentru că încă pe zona cartierului nou Tocile dezvoltarea este peste așteptările noastre. Suntem acum în prim proces de implementare a tuturor soluțiilor tehnice de reabilitare pentru toată zona. Din punctul nostru de vedere credem că Tocile se va dezvolta accelerat și vor veni mulți tineri, dar și persoane în vârstă”, spune primarul din Sadu.

cât costă o casă în localitățile din împrejurimile sibiului - locuință, cu 30.000 de euro în apoldu de sus
Sursa foto: Facebook/ Belei Traian

Mai ieftine sunt casele din Apoldu de Sus, unde cei interesați pot cumpăra o casă cu patru camere la mai puțin de 30.000 de euro. Și în Ruși se găsesc case care își caută un stăpân să le renoveze după bunul plac. O căsuță tradițională cu patru camere și curte se găsește la 60.000 de euro.

Citește și: Tânărul care a dat Sibiul la schimb pe un sătuc – Cosmin și-a găsit liniștea la Cașolț – „Mă relaxează să sap în grădină”

La Gura Râului, prețurile mai cresc puțin, iar pentru cei care au pretenții și caută să se mute la vilă, trebuie să plătească peste 500.000 de euro. În satul Richiș o casă tradițională săsească ajunge la 160.000 de euro.

Case se vând și în Poiana Sibiului, pentru cei care caută să trăiască în inima comunei. Aici prețurile variază și încep de la 30.000 de euro și ajung la peste 40.000 de euro pentru o casă modestă.

 

Ultima oră

Comentariul meu