Urs în zona Aeroportului din Sibiu - Mesaj RO-Alert pe telefoanele sibienilor
foto: arhivă

Un urs se plimbă, încă de miercuri dimineața, prin municipiul Sibiu. Acesta a fost observat prima oară în cartierul Ștrand, iar joi dimineața a ajuns în zona Aeroportului. Pe telefoanele sibienilor au fost trimise mesaje RO-Alert.

UPDATE

La fața locului, alături de echipajele IJJ, IPJ, Poliția Locală, a intervenit și o ambulanță SMURD, în vederea asigurării medicale a misiunii.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Joi dimineață, a fost sesizată prezența unui urs în zona Aeroportului. Cel mai probabil, este vorba despre același exemplar care miercuri a fost văzut în cartierul Ștrand. „La fața locului s-a constituit echipa de intervenție formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, astfel cum este prevăzut în ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 81 din 21 iulie 2021- privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, spune Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt ai IJJ Sibiu.

Citește și: Urs văzut în cartierul Ștrand – Jandarmeria: „Nu a fost găsit”

Pe telefoanele sibienilor a fost trimis de către ISU Sibiu, în jurul orei 06:00, un mesaj RO-Alert.

Urs în zona Aeroportului din Sibiu - Mesaj RO-Alert pe telefoanele sibienilor

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu s-a deplasat  în zona unde a fost sesizată prezența ursului pentru asigurarea măsurilor de ordine și de protecție. Jandarmii vor rămâne in zonă pentru a se asigura că pericolul este îndepărtat. În situația în care este sesizată prezența unui urs, Jandarmeria Sibiu le recomandă cetățenilor să nu se apropie de acesta și să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică