Un (alt) urs se plimbă prin tot Sibiul - Animalul, văzut și în Magnolia - „E căutat în zona Aeroportului”
foto: arhivă

Autoritățile din Sibiu sunt în alertă din cauza unui urs care, în ultimele zile, a fost observat în mai multe cartiere din oraș. Animalul a fost zărit prima oară în Ștrand, apoi în Magnolia și, ultima oară, în zona Aeroportului Internațional. Ursul este înfometat, dovadă fiind faptul că a golit mai multe tomberoane din oraș. Sibienii sunt sfătuiți să nu se apropie de acesta și să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112.

În dimineața zilei de miercuri, o persoană a sunat la 112 și a anunțat că a văzut un urs în cartierul Ștrand din Sibiu. Jandarmii, împreună cu polițiști, s-au deplasat la fața locului și au început căutările. Animalul nu a fost însă găsit.

Citește și: Urs văzut în cartierul Ștrand – Jandarmeria: „Nu a fost găsit”

Apoi, după câteva ore în care animalul nu a mai fost observat, el a apărut la marginea Sibiului, în cartierul Magnolia. „În această noapte, în jurul orei 23.00 a fost semnalată prezența unui urs în zona cartierului Magnolia. O echipă formată din echipaje ale IPJ, Jandarmeriei și Poliției Locale au patrulat zona pe parcursul întregii nopți, fără a-l identifica”, a precizat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Citește și: Ursul a ajuns în zona Aeroportului – „Rămâneți în locuințe”

Spre dimineață, ursul a fost zărit și în zona Aeroportului Internațional Sibiu. De această dată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-Alert. Telefoanele sibienilor au sunat în jurul orei 06:00. În tot acest timp, pe Șoseaua Alba Iulia, au apărut jandarmi, polițiști, agenți de la Poliția Locală, un echipaj SMURD și un medic veterinar. „La ora 5.50 în această dimineață ursul a fost identificat în zona Detașamentului pentru pompieri de lângă Aeroport. În locație s-au deplasat reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției Locale, Inspectoratului Județean de Poliție și ai Serviciului pentru Situații de Urgență al Primăriei, împreună cu un medic veterinar contractat de Primărie pentru astfel de situații și șefului Fondului Cinegetic. Animalul a părăsit însă această zonă”, spune Gligore.

În prezent, ursul este căutat în continuare în zona Aeroportului.

În luna februarie a acestui an, autoritățile sibiene s-au jucat de-a „baba oarba” cu un alt urs care a colindat orașul. La acea vreme, animalul care s-a plimbat prin cartierul Broscărie, nu a mai fost găsit. 

Citește și: Autoritățile din Sibiu se joacă de-a „baba-oarba” cu ursul – Animalul e de negăsit

Ultima oră

Comentariul meu

Publică