Un al treilea urs a ajuns în Sibiu - A dat târcoale Direcției Silvice - „A fost găsită urma”

Un urs a „vizitat” Direcția Silvică Sibiu din Pădurea Dumbrava seara trecută, după cum arată urmele pe care le-a lăsat. Un altul a fost văzut în cartierul Ștrand și în apropierea Aeroportului Sibiu.

Doi urși au fost văzuți miercuri dimineața în cartierul Ștrand și joi dimineața în zona Aeroportului Internațional Sibiu. Directorul Direcției Silvice Sibiu, Ilie Troancă, a mărturisit că noaptea trecută un urs s-a apropiat de sediul Direcției, din Pădurea Dumbrava. În această dimineață, au fost observate urmele ursului și excrementele care ar arăta că animalul a fost recent în Pădurea Dumbrava. Tot în funcție de urmă, directorul spune că ursul nu este unul mare.

Un al treilea urs a ajuns în Sibiu - A dat târcoale Direcției Silvice - „A fost găsită urma”

Citește și: Urs văzut în cartierul Ștrand din Sibiu – Jandarmeria: „A fost verificată zona, dar nu a fost găsit”

Ilie Troancă, Directorul Direcției Silvice, consideră că șansele să fie vorba despre același urs în toate cazurile sunt foarte mici. „Probabilitatea să fie același este mai mică decât să fie altul. Acum nu excludem să fie același. Toată suprafața extravilană a României este împărțită în fonduri de vânătoare, nu numai pădurea, ci și terenul arat. În intravilan poate veni de pe orice fond limitrof cu intravilanul”, spune Troancă.

Citește și: Venirea urșilor în Sibiu, „o normalitate” – Directorul Direcției Silvice: „Ajung în oraș din cauza suprapopulării”

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică