autoritățile au încetat căutările ursului văzut lângă aeroportul sibiu - animalul nu a fost găsit

Autoritățile au încetat căutările ursului văzut în dimineața zilei de joi în zona Aeroportului Internațional din Sibiu. Echipele de jandarmi, polițiști și agenții de la Poliția Locală au părăsit zona indicată. Cel mai probabil, animalul s-a speriat de agitație și s-a refugiat din nou. 

De mai bine de 24 de ore, un urs se plimbă prin cartierele municipiului Sibiu. Prima oară, el a fost observat în Ștrand, acolo unde căuta mâncare în pubelele de gunoi. Apoi, miercuri seara, prezența lui a fost semnalată în Magnolia, urmând ca spre dimineață să ajungă în zona Aeroportului Internațional.

Citește și: Un (alt) urs se plimbă prin tot Sibiul – Animalul, văzut și în Magnolia

În urma sesizării de joi dimineața, la fața locului s-a constituit echipa de intervenție formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu. Jandarmi, polițiști, agenți de la Poliția Locală, un echipaj SMURD și un medic veterinar au mers la aeroport. Autoritățile au căutat ursul și au aplicat măsurile pentru îndepărtarea lui, însă animalul nu a mai fost găsit.

Citește și: Urs în zona Aeroportului din Sibiu – Mesaj RO-Alert pe telefoanele sibienilor

În jurul orei 10:00, căutările au încetat, iar echipele de intervenție au părăsit zona.

Directorul Direcției Silvice, Ilie Troancă, a vorbit despre cauzele apariției frecvente a urșilor în oraș. După spusele acestuia, animalul a ajuns în Sibiu din cauza suprapopulării și nu este un caz izolat, ci o „normalitate”. (DETALII AICI)

Ultima oră

Comentariul meu