video: lucrările la podul peste cibin se apropie de finalizare - circulația, deschisă înainte de termen

Lucrările la podul peste Cibin de pe Șoseaua Alba Iulia avansează în ritm alert, astfel că circulația se va deschide complet înainte de termenul stabilit. Șoferii sibieni nu vor mai petrece timp în trafic odată cu deschiderea tuturor benzilor de mers. 

video: lucrările la podul peste cibin se apropie de finalizare - circulația, deschisă înainte de termen

Podul peste Cibin, de pe Șoseaua Alba Iulia din Sibiu, se va redeschide complet circulației până la finalul lunii mai, potrivit managerului de proiect al firmei Geiger, care coordonează lucrările. 

Înainte de a fi deschise toate benzile de circulație, mai sunt însă câteva retușuri ce trebuie făcute. Zilele acestea se lucrează la finisarea trotuarelor, montarea rosturilor de dilatație, a parapeților direcționați și a celui pietonal și vopsirea elementelor de beton. Muncitorii se vor muta apoi pe partea din amonte a podului, iar partea din aval se va deschide circulației. 

Partea din amonte a fost construită anul trecut, însă se va închide din nou circulației pentru o perioadă scurtă de timp. Pe benzile de aici va fi refăcut stratul de uzură, iar apoi vor fi montate rosturile de dilatație. 

video: lucrările la podul peste cibin se apropie de finalizare - circulația, deschisă înainte de termen

Un lucru este cert: circulația pe pod se va redeschide complet până la finalul lunii mai, înainte de termenul stabilit, în iarnă, de municipalitate. „Se va da drumul la circulație definitiv pe partea asta, dinspre strada Malului și se montează rosturile de dilatație pe partea cealaltă. Mai avem de turnat asfalt pe trotuare acolo, vopsire părți de beton și de finalizat pista de biciclete. Termenul nou stabilit după întreruperea din iarnă este 17 iulie sau august pentru finalizarea tuturor lucrărilor, însă podul va fi finalizat mult mai repede pentru circulație, până la finalul lunii mai”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Vasile Bălănean, managerul de proiect al firmei Geiger care coordonează lucrările de la podul peste Cibin.

Ultima oră

Comentariul meu