UPDATE: Adolescentă din Ocna Sibiului, de negăsit - Ar fi fost răpită: „Vor răscumpărare”

O adolescentă din Ocna Sibiului este căutată de familie, asta după ce nimeni nu a mai putut să dea de ea. Apropiații se gândesc că ar fi fost răpită și spun că au primit inclusiv un mesaj, în cutia poștală, de la o persoană necunoscută care cere răscumpărare. 

UPDATE 2

Minora a fost găsită în localitatea Hașag în casa unei rude. Ea le-a spus polițiștilor că și-a înscenat răpirea după o ceartă cu părinții. (DETALII AICI)

UPDATE 1

Minora se numește Oana Ciovică și are 14 ani. Potrivit polițiștilor sibieni care o caută, ea a plecat de acasă în 9 mai, în jurul orelor 14:00 – 15:30, iar de atunci nu s-a mai întors. 

Părinții fetei susțin că ea ar fi fost răpită, însă nu există indicii care să susțină o astfel de ipoteză. „În jurul orei 15,30, pe poarta de acces în curtea casei, tatăl minorei ar fi găsit un așa zis bilet de răscumpărare, scris rudimentar, prin care părinților li se cer bani în schimbul minorei, fără a preciza o anumită sumă de bani, pe bilet fiind notat și un număr de telefon. De asemenea, femeia a precizat faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 14,00, ar fi trimis-o pe minoră să scoată bani dintr-un ATM din apropierea domiciliului, banii și cardul fiind găsite în locuință de către părinți. Din verificările efectuate de către polițiștii sibieni nu au rezultat până în prezent indicii care să susțină o eventuală ipoteză a răpirii”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. 

Cercetările continuă în vederea identificării martorilor și documentării unui eventual traseu pe care minora l-ar fi parcurs. 

UPDATE: Adolescentă din Ocna Sibiului, de negăsit - Ar fi fost răpită: „Vor răscumpărare”

Minora nu este la prima plecare de acasă. În trecut, ea a mai fugit de la domiciliu fără știrea părinților, fiind depistată pe raza localității Hașag. 

Semnalmentele Oanei sunt următoarele: înălțime 158 cm, greutate 55 kg, păr șaten, ondulat, voluminos, ochi căprui, constituție atletică. La momentul plecării, ea purta un hanorac de culoare gri, bluză de culoare albă, blugi de culoare albastru, cu rupturi în zona genunchilor, încălțăminte sport de culoare albă cu dungi negre. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

O postare despre o minoră din Ocna Sibiului, dispărută de acasă, a circulat, în ultimele ore, pe rețelele de socializare. Apropiații spun că fata ar fi fost răpită. 

„Dacă o vedeți sau știți ceva unde s-ar putea afla fata din imagine vă rog frumos așteptăm un mesaj sau sunați urgent la 112. Presupunem că a fost răpită, am găsit un bilețel în poștă că ar fi răpit-o cineva și vrea bani răscumpărare! Numărul de telefon scris pe bilet este unul fals”, se arată în postare.

UPDATE: Adolescentă din Ocna Sibiului, de negăsit - Ar fi fost răpită: „Vor răscumpărare”

Familia fetei roagă sibienii să anunțe poliția dacă au vreun indiciu. Minora se numește Oana și este din Ocna Sibiului. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică